≫ 

Oglasilo se tužilaštvo nakon hapšenja navijača u Beogradu: Lopatama tukli policiju

13 policajaca je povređeno, a oštećeno je 5 vozila MUPa čime je pričinjena šteta u iznosu oko 3.000.000,00 dinara

  • 0

Nakon zajedničkog intenzivnog rada radne grupe MUPa RS sa predstavnicima Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu po nalogu postupajućeg zamenika Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu određeno je zadržavanje u odnosu na 22 lica i to: M.M. T.D. S.Č. Č.L. Z.T. G.N. V.V. R.Ž. B.G. S.M. S.N. V.M. M.D. Č.M. J.J. Dž.M. R.J. M.N. Č.Č. U.C. Lj.O. i T.B.

Oni se sumnjiče da su izvršili krivično delo Učestvovanje u grupi koja izvrši krivično delo iz čl. 349 st. 1 i 2 KZ, dok se za tri okrivljena, protih kojih je takođe podneta krivična prijava i dalje traga, sve u vezi događaja od dana 17.09.2022. godine kada je više lica oko 17.00 časova u Bulevaru oslobođenja bb kod železničke stanice Karađorđev park napalo policijske službenike MUPa RS.

Naime, krivičnom prijavom okrivljenima je stavljeno na teret da su zajedno sa okrivljenima za kojima se traga, kao i sa više NN lica čiji se identitet utvrđuje napali i povredili policijske službenike MUPa RS u vršenju službene dužnosti, tačnije većinu pripadnika Interventne jedinice 92, od kojih je njih 13 zadobilo telesne povrede, a kojom prilikom je oštećeno 5 vozila MUPa čime je pričinjena šteta u iznosu oko 3.000.000,00 dinara.

Dana 11.10.2022. godine u prostorijama Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu biće saslušani oni okrivljeni prema kojima je određeno zadržavanje, te će u zavisnosti od postojanja zakonskih razloga za određivanje pritvora u odnosu na svakog okrivljenog, kao i njihove odbrane i ranije osuđivanosti, odlučiti da li će i protiv kog lica i po kom osnovu podneti predlog za određivanje pritvora Prvom osnovnom sudu u Beogradu.

U dokaznom postupku tužilaštvo će ispitati u svojstvu svedoka oštećene i očevidce događaja, zatim narediti veštačenje telesnih povreda koje su zadobili policijski službenici, eventualno narediti antropološko veštačenje, a po potrebi sprovesti i druge radnje, nakon čega će doneti odluku o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA