≫ 

Presuda za krvavi obračun u niškom zatvoru: Osuđenici pretukli cimera šipkama, pa dobili po 4 godine zatvora

Radi se o S.M. (31) iz Trstenika i M.F. (29) iz Kruševca koji su, kako je potvrđeno iz Višeg suda u Nišu, priznali krivično delo za koje su se teretili

  • 0
KPZ Niš Foto; D. K.

Viši sud u Nišu osudio je dvojicu osuđenika koji izdržavaju kazne zatvora u niškom Kazneno popravnom zavodu na po četiri godine zatvora jer su skoro ubili zatvorskog cimera.

Radi se o S.M. (31) iz Trstenika i M.F. (29) iz Kruševca koji su, kako je potvrđeno iz Višeg suda u Nišu, priznali krivično delo za koje su se teretili.

- M.F. je pravnosnažno osuđen na osnovu sporazuma o priznanju krivičnog dela sa Višim javnim tužilaštvom na četiri godine zatvora zbog krivičnog dela teška telesna povreda u saizvršilaštvu. Pravnosnažna kazna u istom trajanju, takođe na osnovu sporazuma o priznanju krivice za isto krivično delo izrečena je i S.M. Obojici je u kaznu uračunato vreme provedeno u pritvoru a izrečena im je i mera bezbednosti oduzimanja predmeta izvršenja krivičnog dela – saopštio je sudija Miško Radivojević, portparol ove pravosudne institucije.

Do krvavog obračuna došlo je 4. maja 2020. godine kada su S.M. i M.F. metalnim šipkama napali tada dvadesetdvogodišnjeg D.J. iz Prokuplja koji je u niškom zatvoru izdržavao kaznu zbog ubistva. Nakon što su se posvađali sa cimerom, S.M. i M.F. su odvalili metalne nogare sa kreveta i izudarali ga po glavi i telu nanevši mu teške telesne povrede opasne po život. Zatim su ga odvukli do izlaza iz paviljona gde su ga predali čuvarima. Danijel je zadobio višestruke prelome kostiju lica, nagnječenje mozga sa višestrukim krvarenjem, nagnječenje pluća, prelom sedmog i osmog rebra, nagnječenje jetre i rupturu slezine a njegove povrede su okarakterisane kao životno ugrožavajuće. Povod sukoba koji se za Danijela umalo kobno završio bio je banalan, napadači su smatrali da žrtva pokušava da se nametne kao „glavni“ u paviljonu što je im je zasmetalo.

S.M. je u niškom Kazneno popravnom zavodu izdržavao kaznu zatvora od osam godina zbog trgovine narkoticima a M.F. je zbog istog dela dobio četiri godine. Danijel J. je robijao trinaest godina jer je 2017.godine u Prokuplju nožem usmrtio Vojislava Blagojevića (26). Nesrećni mladić je stradao pokušao da od Danijela odbrani vlasnika kafane koga je ovaj tukao nakon što je odbio da plati račun od dve hiljade dinara.

BONUS VIDEO:

Video: Zoran Marjanović izašao iz policijske stanice, prevoze ga u Centralni zatvor

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA