≫ 

Ovo su navijači koji su uhapšeni u Beogradu: Za trojicom biće raspisane poternice

Devetnaest okrivljenih na saslušanju u Prvom OJT izjavilo da negiraju izvršenje krivičnog ali da ne žele da iznose odbranu, dok je troje okrivljenih iznelo svoju odbranu i negiralo izvršenje krivičnog dela

  • 15

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu i Prvim osnovnim javnim tužilaštvom u ponedeljak su uhapsili 22 navijača zbog napada na policiju tokom "Evroprajda", a juče ima je nakon saslušanja određen pritvor do 30 dana.

Lisice na ruke stavljene su :

Miodragu Stajiću (49)

Milu Vujiću (43)

Želimiru Radujku (42)

Vladimiru Vukoviću (41)

Ivanu Čoguriću (39)

Čedomiru Serdaru (32)

Ljubomiru Ovčareviću (31)

Nemanji Gluščeviću (30)

Luki Tešiću (28)

Marku Ivanoviću (27)

Tihomiru Zlatanoviću (27)

Marku Markoviću (22)

Nenadu Milenkoviću (21)

Nikoli Stajiću (21)

Luki Čičman (19)

Goranu Beljiću (19)

Todoru Brkiću (19)

Urošu Crepajacu (19)

Oni su juče saslušani pred Prvim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu saslušani su svi okrivljeni, od kojih je devetnaest okrivljenih izjavilo da negiraju izvršenje krivičnog ali da ne žele da iznose odbranu, dok je troje okrivljenih iznelo svoju odbranu i negiralo izvršenje krivičnog dela.

Grupi od 22 navijača koji su 17. septembra napali i povredili policijske službenike MUP-a RS u Bulevaru oslobođenja bb kod železničke stanice Karađorđev park dok su vršili službenu dužnost, tačnije većinu pripadnika Interventne jedinice, od kojih je njih 13 zadobilo telesne povrede, a kojom prilikom je oštećeno pet vozila MUP-a, čime je pričinjena šteta u iznosu oko 3.000.000,00 dinara, određen je pritvor.

- U odnosu na okrivljene L. T. i M. M. za koje se osnovano sumnja da su kolovođe grupe, a kojima se na teret stavlja izvršenje krivičnog dela Učestvovanje u grupi koja izvrši krivično delo koje delo je sa elementima nasilja za koje je predviđena kazna zatvora do osam godina predloženo je određivanje pritvora i po osnovu da su način izvršenja i težina posledica krivičnog dela dovele do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka- saopšteno je iz Prvog OJT.

Inače, tužilaštvo će sudu staviti predlog za određivanje pritvora i izdavanje poternice u odnosu na tri okrivljena čiji je identitet utvrđen a koja se trenutno nalaze u bekstu, te će u dokaznom postupku tužilaštvo ispitati u svojstvu svedoka oštećene i očevice događaja, zatim narediti veštačenje telesnih povreda koje su zadobili policijski službenici, eventualno narediti antropološko veštačenje, a po potrebi sprovesti i druge radnje, nakon čega će doneti odluku u predmetu o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.

(Telegaraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rade

    12. oktobar 2022 | 09:23

    Bravo puno Ime i Prezime a Pedofilima i Ubicama inicijali ma mi smo vrh zato i propadamo.

  • Aleksandar

    12. oktobar 2022 | 10:01

    Па људима нису дали да прођу, где је ту слобода кретања по уставу гарантована. А онај гмаз албански гологуз шета испред наше цркве и провоцира. Њега нису апсили.

  • Miša

    12. oktobar 2022 | 10:47

    Pravda za patriote . Stop provokatorima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA