≫ 

Podignuta optužnica protiv navijača koji se tereti da je zapalio džip Sonji Lazetić: Preti mu duga robija

"Rendž rover" Sonje Lazetić zapaljen je 18. juna prošle godine oko 1.20 sati

  • 0
Sonja Lazetić, zapaljen automobil, džip Foto: pink.rs, Instagram/makilazetic

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je da se Vladimir Kovačević, zvani Kovač, navijač FK Rad, osudi na četiri godine robije zbog paljenja džipa Sonji Lazetić, supruzi bivšeg fudbalera Nikole Lazetića.

U saopštenju tužilaštva se navodi sledeće:

- Dana 14.10 2022. godine Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu je podnelo optužni predlog Prvom osnovnom sudu u Beograduprotiv okrivljenog V. K. i D. K. zbog postojane opravdane sumnje da su izvršili krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti, kao i protiv D. M. zbog postojane opravdane sumnje da je izvršio krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti u pomaganju. Optužnim predlogom okrivlejnima V. K. i D. K. stavlja se na teret da su kao saizvršioci u julu 2021. godine podstrekivali okrivljenog D. M. i maloletno lice, u odnosu na koje je postupak razdvojen, da izazovu požar na vozilu "Land rover" vlasništvo S. L. M, a što su okrivljeni učinili u noći 18. juna 2021. godine oko 1.20 časova, u čemu je maloletnom licu pomogao D. M. te je usled dejstva požara navedeno vozilo u potpunosti izgorelo i tom prilikom je požar zahvatio parkirano putničko vozilo "fiat bravo" - čime je nastupila imovinska šteta velikih razmena.

Sonja Lazetić, zapaljen automobil, džip Foto: pink.rs

Kako se dalje navodi, u toku dokaznog postupka postupajući zamenik javnog tužioca je saslušao okrivljene, zatim ispitao oštećene i svedoke, te su pribavljeni drugi dokazi radi utvrđivanja potpunog činjeničnog stanja u ovoj krivično pravnoj stvari.

Tužilaštvo je predložilo Prvom osnovnom sudu u Beogradu da nakon sprovednog dokaznog postupka okrivljene proglasi krivim zbog izvršenja krivičnih dela koja im se stavlajju na teret, te da okrivljenog V. K. izrekne kaznu zatvora u trajanju od četri godine, okrivljenom D. K. kaznu zatvora u trajanju od dve godine, a okrivljenom D. M. kaznu zatvora u trajanju od jedne godine.

Podsetimo, "Rendž rover" Sonje Lazetić, zapaljen je 18. juna prošle godine oko 1.20 sati. Automobil je bio parkiran u Ulici Augusta Cesarca i u potpunosti je izgoreo, dok je plamen zahvatio još jedno parkirano vozilo u blizini.

Okrivljeni Vladimir Kovačević ranije je dovođen u vezu sa kriminalnim grupama. On je posle hapšenja zbog paljenja džipa, podsetimo, sproveden na izdržavanje druge kazne u zatvor u Sremskoj Mitrovici.

Inače, Kovačević se trenutno nalazi na izdržavanju druge zatvorske kazne.

BONUS VIDEO:

Video: U Novom Sadu zapaljena dva skupa automobila: Poznato čiji su, jedan je vlasništvo Snajperove devojke

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA