≫ 

Šok na suđenju klanu Belivuka: Smejali se, došaptavali, namigivali i slali poljupce, a optuženi za 7 zločina

Dok je Marko Miljković pomno pratio suđenje pogleda prikovanog za govornicu i sudiju, Belivuku je, sudeći po njegovoj gestikulaciji, bilo dosadno. On se namestio u poluležeći položaj, naslonivši se preko klupe ispred njega, igrao se rukama, trljao oči.  Gledao je malo u pod, malo u plafon, okretao glavu da se razgiba

  • 14

Danas je održano treće ročište u okviru suđenja kriminalnom klanu Veljka Belivuka u specijalnom sudu. Danas je pred govornicu suda izašlo devetoro optuženih, od kojih je troje reklo da će odbranu da iznesu tokom postupka, najverovatnije kada čuju iskaze optuženih svedoka, dok su oni koji su izneli odbranu zadržali pravo da je naknadno dopune. Ono što je obeležilo današnje sušenje jeste ponašanje optuženih u sudnici, naročito Belivuka i Miljkovića, dok su drugi iznosili odbrane.

Suđenje Veljko Belivuk Velja Nevolja, Marko Miljković Foto: Marko Jovanović

Članovi kriminalnog klana su tokom narednog ročišta pokušavali da komuniciraju, smejali se, gestovima podržavali ili osporavali ono što ostali optuženi govore. Njihovo ponašanje u određenim momentima nije bilo primereno za instituciju kao što je sud.

Dok je za govornicom bio Milovan Tadić, Belivuk, Miljković i Tadićeva sestra, koja je sedela u publici, klimali su glavom u znak odobravanja, što se naročito istaklo kada je Tadić rekao da treba da ga puste na slobodu. Belivuk je gestikulacijom odobravao i Tadićevu priču o tome da nije ni u kakvoj vezi sa delima koja mu se stavljaju na teret, kao i kada je Tadić izgovorio rečenicu: "Uhapšen sam zato što sam nečiji drug".

Suđenje Veljko Belivuk Velja Nevolja, Marko Miljković Foto: Marko Jovanović

On je, dok je Aleksandar vučeljić pričao o svojoj supruzi spomenuo i njegovu, ističući da su obe bile trudne u momentu njihovog hapšenja, Belivuk se sagnuo ka napred, spustio glavu i držao se za nju, odajući utisak da mu je teško.

Dok je Marko Miljković pomno pratio suđenje pogleda prikovanog za govornicu i sudiju, Belivuku je, sudeći po njegovoj gestikulaciji, bilo dosadno. On se namestio u poluležeći položaj, naslonivši se preko klupe ispred njega, igrao se rukama, trljao oči.  Gledao je malo u pod, malo u plafon, okretao glavu da se razgiba.

Tokom celog suđenja, optuženi su razmenjivali poglede, smejali se, a Marko Miljković se okretao i namigivao milošu Budimiru, kao i prisutnima u sudnici, tretirajući sud kao ekskurziju.

U momentu kada je Filip Ivanovski, iznoseći odbranu, pokušavši da istakne da je miran porodičan čovek, rekao da je zaposlen u državnom preduzeću u Pančevu, optuženi su se smejali. Miljković se smejao i kada je Ivanovski krenuo za govornicu, a Belivuku je smeh izmamila izjava Ivanovskog da bi voleo da se suoči sa oštećenim I. S.

Belivuk je, kada se javljao za reč, kako bi sudiji rekao da zaštiti njihova prava, namigivao je ostalim optuženima.

- Molim vas da zaštitite naša prava. Imali smo situaciju da osobe za govornicom kažu neću se izjašnjavati o Skaj aplikaciji, a tužilac je pitao i Lakićevića i Ivanovskog o Skaj aplikaciji. Molim sud i branioce da nas malo zaštitite. Lakićević je juče šest puta rekao da neće da odgovara na pitanja o aplikaciji Skaj. Ja znam šta on pita, ja nisam retardiran. To što tužilac vidi da smo mi ovoliki i imamo mišiće, pa misli da nemamo mozak... - rekao je Belivuk, a u povratku se nasmejao i namignuo Marku Andriću.

Slađana Sekulić, jedina žena među optuženima, odbranu je iznela kratko, između ostalog rekavši da nije ustupila svoju kuću u Tršiću kako bi u njoj bilo ko pripremao krivična dela. Dok je govorila Belivuk, ali i njen suprug Vlade Georgiev sa odobravanjem su slušali ono što govori, a suprug joj je, nakon što se kratko izjasnila, klimnuo glavom.

Pri iznošenju odbrane optuženog Borisa Karapandžića, svi sa optuženičke klupe su se smejali.

I ovog puta, Marko Miljković se javio za reč za novim zahtevima.

- Hteo sam da Vas pitam o Vašoj odluci o sedenju. Mi moramo da možemo da hvatamo beleške - rekao je Miljković.

Sudija je odgovorila da mogu da dobiju stolicu na koju bi stavili beleške, ali da mora da sedi odvojeno zbog bezbednosti.

- Čije bezbednosti? Ja neću nikog da napadnem, niti se plašim da će mene neko da napadne - odgovorio je Miljković, na šta je sudija rekla da se samo vrati na mesto, kao i da stalno nešto traži.

- Pitam Vas samo sudija, oni iz Uprave kažu u redu je, vi kažete ne - rekao je Miljković.

Inače, u delu sudnice u kom sede advokati, nalaze se i zastupnici oštećenih porodica, kao i svedoci saradnici Bojan Hrvatin, Nikola Spasojević i Srđan Lalić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA