≫ 

Sramna odbrana optuženog za ubistvo harmonikaša iz Niša: "Šamarao sam ga, osoblje iz kafane je krivo za smrt"

Selimović za Asanovićevu smrt optužio osoblje kafane koje, kako je isticao, nije pozvalo Hitnu pomoć što bi harmonikašu spasilo život.

  • 1
Ferat Asanović Foto: Telegraf/D.K

Aleksandar Selimović (35) optužen da je 3. maja ove godine naneo smrtonosne povrede harmonikašu Feratu Asanoviću (68), danas je pred Višim sudom u Nišu negirao zločin.

Priznao je da je Asanovića samo išamarao i to braneći konobaricu, a za Asanovićevu smrt optužio osoblje kafane koje, kako je isticao, nije pozvalo Hitnu pomoć što bi harmonikašu spasilo život.

Zamenik Višeg javnog tužilaštva Aleksandar Kaličanin naveo je da su se u vreme incidenta optuženi i oštećeni zatekli u istoj kafani u Rendgenovoj ulici u Nišu.

- Optuženi je zahtevao od oštećenog da mu svira što je on i učinio da bi mu se u jednom trenutku obratio rečima : - Nemoj da mi sviraš po jednu strofu, već celu pesmu, platio sam ti, razbiću ti harmoniku! Nakon što mu je oštećeni odsvirao još nekoliko pesama, kazao mu je da se umorio i da želi da ide kući, ali mu je Selimović bacio instrument a zatim mu pesnicama naizmenično zadao deset udaraca po glavi i vratu. Kada je njegov prijatelj pokušao da ga spreči govoreći: - Nemoj više da ga biješ, ubičeš ga!, optuženi nije reagovao. Feratu se obratio rečima: - Zovi sina da te brani! i zadao mu još deset udaraca od kojih je pao sa stolice. Oštećeni je zadobio teške telesne povrede od kojih je 4. maja preminuo u niškom UKC – naveo je između ostalog tužilac.

Selimović je donekle izmenio iskaz dat pred Višim javnim tužilaštvom ističući da je bio pijan u vreme kada je saslušavan.

Ferat Asanović,  sestrić Ljubiša Jovanović Foto: D.K.

- Te večeri sam došao u kafanu sa jednim drugom, popio sam sedam do 10 čaša piva a nakon incidenta sa Feratom još tri čašice alkoholnog pića. On je svirao u kafani, kazao mi je da je otac izvesnog Marjana za koga sam čuo da je polomio ruke i noge mojoj poznanici Žaklini Asanović. Sve je bilo u redu do trenutka kada je konobarica upozorila Ferata da ne sme da svira u kafani jer će ih inspekcija kazniti. On je nju tada udario po rukama i uputio joj reči : - Hoćete li da pozovem moje sinove da naprave lom? Upitao sam ga zbog čega je udario konobaricu a zatim ga ošamario jednom pa još dva puta ali se ne sećam da sam ga pesničio. Nakon što sam popio još te tri čašice, otišao sam taksijem kući. Sutradan sam izašao do grada da se „dopijem“ kada sam uhapšen, da je Ferat umro saznao sam tek uveče, bilo mi ga je žao, plakao sam za njim – branio se pred sudom optuženi.

Selimović je isticao da ni Ferat ni njegovog sina nije od ranije poznavao.

kuća gde je nekad živeo Foto: Telegraf/D.K

- Nisam znao ni ko je on niti ko su mu sinovi, nismo bili od ranije ni u kakvom sukobu. Iz kafane sam izašao oko 23.30 a Ferat je na ulici pronađen u 2.30. Nakon zatvaranja kafane ostao je sam, ne znam ja šta se njemu u tom periodu desilo. Osoblje kafane nije uradilo ništa, bojali su se da im zbog tog incidenta ne zatvore lokal. Da su pozvali Hitnu pomoć Ferat bi bio živ – rekao je optuženi.

Suđenju su prisustvovali Feratova sestra Zumbula Asanović i sestrić Ljubiša Jovanović koji je u Niš ovim povodom stigao iz Danske.

- Sumnjam da Aleksandar nije poznavao Ferata kako to tvrdi pred sudom. Znaoje njegovog sina Marjana Asanovića, imali su komplikacije zbog neke devojke, dakle imao je motiv da se osveti Feratu. Iz njegove odbrane proizilazi da se moj ujak sam sapleo posle dva šamara i da je zbog toga umro. To što tvrdi da ga je napao zbog nasilja prema konobarici je potpuno neosnovano. Ferat je bio častan i pošten čovek, siromah da, ali sa zakonom nikada nije imap problema. Pretučen je nasmrt bez ikakvog razloga, nadam se da će biti adekvatno kažnjen – rekao je Jovanović.

Suđenje će biti nastavljeno 31. oktobra kada bi pred Višim sudom trebalo da se pojavi Feratov sin Marjan koji će biti doveden iz pritvorske jedinice KPZ Niš a biće saslušani i svedoci.

Ukoliko bude osuđen Selimoviću, ocu sedmoro maloletne dece, preti kazna zatvora do 12 godina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Coas

    21. oktobar 2022 | 11:29

    Kazna treba da bude od 12 god a ne do. Na njivu do kraja zivota.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA