≫ 

"Imate sreće, mi inače, sečemo prste i noseve": Svedok o pretnjama dvojice uhapšenih policajaca

Policajac Milan je, kako se sumnja, nakon toga zapretio oštećenima da će im, ukoliko ih budu prijavili, pozvati nekog da im stavi u auto 200-300 grama marihuane, te da će zbog toga ići na par godina u zatvor

  • 0
Hapšenje 21 pripadnika navijačke grupe Foto: MUP Srbije

Uhapšeni policajci Milan I. i Miloš K. saslušani su sinoć u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu zbog sumnje da su sa još jednim za sada nepoznatim policijskim službenikom zlostavljali i mučili dvojicu mladića, a upravo se čeka odluka suda o pritvoru. 

O torturi koju su prošli tokom istrage ispričali su B.H.i M. M.

- Oštećeni su do detalja objasnili šta su pre mesec dana doživeli. Rekli su da su ih policajci tukli dok su im ruke bile vezane lisicama. Da su im pretili da će im mučiti i roditelje. Policajci su im rekli da  "imaju sreće jer oni inače seku prste i noseve"- kaže naš sagovornik.

Prema detaljima krivične prijave, policajci Milan i Miloš, zajedno sa za sada nepoznatim policijskim službenikom, 28. septembra oko 23 časa odvezli službenim vozilom i sastali se sa oštećenima B.H. i M.M. na nekategorisanom putu koji vodi ka Višnjičkoj ulici, pa je B.H. predao Milanu I. tri nargile koje su od njega iznajmljivali. Milan im je onda, kako se sumnja, zatražio da mu predaju i 13.000 dinara koje je tvrdio da mu duguju, što su oni to odbili.

Osumnjičeni im je pokazao službenu legitimaciju, a potom su legitimisali oštećene, vezali ih lisicama i tukli rukama i nogama po glavi i telu, nanevši im teške telesne povrede.

Milan je, kako se sumnja, nakon toga zapretio oštećenima da će im, ukoliko ih budu prijavili, pozvati nekog da im stavi u auto 200-300 grama marihuane, te da će zbog toga ići na par godina u zatvor, kao i da može da pošalje nekoga da im maltretira roditelje.

Takođe je, kako se sumnja, rekao oštećenima da imaju sreće jer oni inače seku prste i noseve.

Nakon toga, Milan I. je tražio od B.H. da mu preda svoj novčanik iz kojeg je on uzeo novac, pa je sa ostalim osumnjičenima napustio lice mesta.

Video: Rekonstrukcija ubistva druge žrtve klana Belivuk: Aleksandar Gligorijević Puki

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA