≫ 

"Goksi je bio najhrabriji, sam je stavio glavu na panj": Miljković ubio 3. žrtvu jednim udarcem sekire

"Marko mi je rekao da ga je ubio jednim udarcem sekire, da je dobro naciljao, kao i da je Goksi bio najhrabriji od svih"

  • 2

Goran Veličković Goksi, jedan od vođa navijača Partizan, otet je i ubijen 3. avgusta 2020. godine u kući u Ritopeku. Za zločin je optužen klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića kojima je suđenje u toku. Goksi je inače treća žrtva pomenute ozloglašene kriminalne organizacije. 

Inače, sve detalje ubistva u Tužilaštvu za organizovani kriminal ispričao je svedok saradnik Bojan Hrvatin.

On je u svom iskazu, koji je deo optužnice, do detalja objasnio da su Velja Nevolja i Miljković planirali da "reše" Goksija, sa kojim su bili naizgled dobri, ali su ga, kako je rekao, smatrali "dupljakom", pošto je radio za, njima suprotstavljeni, škaljarski klan.

- Oni su imali indicije da radi protiv njih. Saznao sam da su ga pratili, da je Goran bio oprezan, nije izlazio često, izlazio je u kafić gde je bilo kamera i da nisu mogli da ga "urade", tj. da ga ubiju sa minimalno rizika - navodno je ispričao Hrvatin.

- Sve ideje o planiranju otmice iznosili su Belivuk i Miljković, a ostali su ih dopunjavali - dodao je.

Prva ideja za otmicu bio je parking u beogradskom naselju na Ceraku, a gde se sa Veličkovićem viđao zbog primopredaje novca od prodaje kokaina.

- Ideja je bila da kupimo drogu od njega, pa da se ja nađem sa Goranom, a posle da dođemo na parking. Trebalo je jedan auto da stane kod vozačevih vrata kako bi mu onemogućio da pobegne, jedan sa prednje strane, a drugi sa zadnje, kako bi blokirali kola. Ljudi koji bi ga izvlačili iz kola nosili bi policijske uniforme, značke, motorole, sve kao prava policija, i izvršili bi lažno hapšenje - pojasnio je Hrvatin i dodao da su ovaj plan promenili kada je Goksi zamolio Hrvatina da mu nabavi pištolj.

- Svedok je ispričao da se sa Veličkovićem kobnog dana našao u Višegradskoj i da ga je odvezao u Vrčin, na plac Belivuka, gde je navodno trebalo da se nađu sa čovekom za pištolj. Tada su, kako je rekao, iz kukuruza iskočili Belivuk, Dejan Tešić i Srđan Lalić i sa fantomkama povikali: "Policija!“, zatim su stavili Goksiju lisice na ruke i ugurali ga u "kedija".

Ekipa je Veličkovića potom otela, mučila, odsekla glavu i isitnili delove tela, pa ostatke samleli u industrijskoj mašini za meso. Tokom istrage pojavile su se i fotografije mučenja koje su međusobno razmenjivali.

- Miljković mi je posle ubistva Goksija rekao da se iznenadio, da se Goksi držao najbolje od svih, da je bio hrabar. Goksi je ubicama rekao: "Je**ga, u pogrešno vreme na pogrešnom mestu." Miljković mi je rekao da je on to prihvatio, da je znao šta se sprema. Kad je video njega da dolazi sa sekirom, da je samo legao sam, znači nisu ga nameštali ništa, da je čak sam i glavu namestio na dasku - opisao je ranije Hrvatin ubistvo vođe Partizanove navijačke grupe Jang bojs.

Hrvatin je tada u svedočenju prepričao i reči Marka Miljkovića, koji mu je posle likvidacije Veličkovića rekao da se Goran raspitivao za njega dok je bio živ, ali da su ga oni slagali da je Hrvatin već „rešen“.

- Marko mi je rekao da ga je ubio jednim udarcem sekire, da je dobro naciljao, kao i da je Goksi bio najhrabriji od svih - ispričao je uhapšeni.

Veličkovićeva supruga prošle godine je zajedno sa porodicom, prijateljima, organizovala opelo kome je prisustvovalo nekoliko stotina navijača Partizana. Oni su tada nosili crne majice sa žutim natpisom na leđima: "Gore na nebu armija prava" i veliki barjak sa likom ubijenog Veličkovića.

Iza njega ostala je supruga Jelena Veličković i dvoje dece.

Video: I kad je teško i kad je tuga: Grobari organizovali memorijalni turnir za Gorana Veličkovića Goksija

* Sav materijal za rekonstrukciju ubistva Gorana Veličkovića uzet je iz optužnice koju je protiv Veljka Belivuka i njegovog klana podiglo Tužilaštvo za organizovani kriminal

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hilito

    27. oktobar 2022 | 02:17

    Navijač sam zvezde moram da kažem da je ovo velika bol za suprugu,decu koja su ostala bez hrabrog oca kao što je bio Goksi. Na brutalan način je mučen i ubijen daleko bilo šta su mu ti zlikovci uradili. Nadam se da će ove ubice odvratne da istrunu tamo gde im je mesto i da nikad ne vide više dan napolju. Neka ti je laka zemlja Goksi.

  • Читам неверујем

    27. oktobar 2022 | 03:56

    са ким ја делим ваздух

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA