≫ 

Tužilaštvo traži da se policija u Vršcu izjasni šta je uradila u slučaju nasilnika Marka Budimirovića

Od PS Vršac traži se i obaveštenje ko je ispred te PS prisustvovao sastancima Grupe za koordinaciju i saradnju i koje su informacije prezentovali policijski službenici

  • 0
Vršac, ubistvo i samoubistvo Marko Budimirović Foto: Marko Jovanović, Facebook

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu je 14. oktobra od Policijske stanice Vršac zatražilo izveštaj o svim intervencijama koje je imalo u odnosu na Marka i Suzanu Budimirović, kao i njegovog oca i majku, saznaje "Telegraf.rs". 

Marko Budimirović, 4. oktobra ove godine u stanu u Vršcu ubio je ćerku Petru, pa presudio sebi vešanjem.

Njega je supruga Suzana prijavljivala policiji zbog nasilja u porodici za koje je čak i osuđen.

Kako je potvrđeno za naš portal, Više javno tužilaštvo u Beogradu, zatražilo i podatke o svim merama koje je PS Vršac preduzela u okviru svoje nadležnosti u predmetu porodičnog nasilja koje je Marko Budimirović vršio nad suprugom i detetom.

Marko Budimirović, umrlica Foto: Telegraf

Zatraženo je i izjašnjenje policije u Vršcu o njenom izveštaju za Osnovno javno tužilaštvo u Vršcu o prijavi nasilja, proceni rizika i policijskoj naredbi za izricanje hitne mere od 30. aprila 2022. (Suzana je prijavila Marka) gde je kao žrtva nasilja označena samo Suzana, a ne i njihova maloletna ćerka Petra koju je otac ubio. 

Takođe, od PS Vršac se traži i obaveštenje ko je ispred te PS prisustvovao sastancima Grupe za koordinaciju i saradnju i koje su informacije prezentovali policijski službenici.

Suzana i mala Petra Foto: Facebook

Kako "Telegrf.rs" sazanje, Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu stigao je izveštaj Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost poslova o izvršenom nadzoru, koji je zatražilo ovo tužilaštvo 7. oktobra zahtevom za prikupljanje obaveštenja.

Prema našim informacijama, Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije je stigla i krivična prijava Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost poslova koja je prvobitno podneta OJT u Vršcu.

Ovo tužilaštvo je tu krivičnu prijavu vratilo Pokrajinskom sekretarijatu radi dopune - kako bi opredelilo radnje izvršenja pojedinih zaposlenih u Centru za socijalni rad u Vršcu, protiv kojih je podneo prijavu.

Nasilje u porodici

Kako "Telegraf.rs" saznaje, stigli su i spisi predmeta koji se vodio pred Osnovnim sudom u Vršcu protiv Marka Budimirovića zbog krivičnog dela Nasilje u porodici.

On je 27. septembra ove godine kažnjen na uslovnu osudu.

Prva i jedina prijava protiv M.B. za nasilje u porodici bila je dana 30.04.2022. godine od strane njegove supruge S.B.

Nakon što je S.B. prijavila policiji u Vršcu da njen suprug M.B. nad njom vrši nasilje istom su izrečene hitne mere i privremena zabrana da kontaktira žrtvu i prilazi joj, kao i privremeno udaljenje iz stana u trajanju od 48 sati, počev od 30.04.2022. Osnovni sud u Vršcu je doneo rešenje o produženju navedene hitne mere na period od 30 dana, do 1. juna 2022.

Pokrenut je predistražni postupak zbog dela nasilje u porodici. S obzirom da je mera isticala tužilaštvo je smatralo da treba produžiti do okončanja krivičnog postupka, te je podnet predlog 26. maja, koji je usvojen. M.B. je bila izrečena mera zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa S.B. i zabrana prilaska osumnjičenog kući u kojoj oštećena živi, najduže do pravosnažnog okončanja krivičnog postupka.

Podsećanja radi, 4. oktobra ove godine dogodila se tragedija kakvu Srbija ne pamti. Otac Marko Budimirović u stanu je u kofi sa vodom udavio svoju ćerku. Pre toga je posalo poruku supruzi Suzani da će "ubiti dete, pa sebe". Tako je i uradio. Policija ga je našla obešenog o luster.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA