≫ 

Teniski savez Beograda o ocu koji bije ćerku: Put od mentalnog do fizičkog zlostavljanje je često vrlo kratak

Snimak na kojem se vidi otac kako šutira ćerku u stomak obišao Evropu

  • 4

Snimak na kojem se vidi kako otac, kineski državljanin V.L. (51), brutalno tuče ćerku na terenu Crvene Zvezde, nogama šutira u stomak, obišao je čitavu Evropu i izazvao je zgražavanje, a tim povodom oglasio se i Teniski savez Beograda.

- Najoštrije osuđujemo brutalno nasilje na teniskom terenu koje se desilo u toku trenažnog procesa. Saznali smo da je reč o porodičnom nasilju s obzirom da je napadač otac mlade teniserke.

Na svako saznanje o nasilju kako ispred sportskih klubova, za vreme takmičenja tako i u svlačionicama Teniski savez Beograda je uvek alarmirao Disciplinsku komisiju Teniskog saveza Srbije koja je procesuirala sve slučajeve, a kod nekih je uključivano i Tužilaštvo.

I ovog puta u saradnji sa nadležnim Tužilaštvom sarađujemo kako bi se ovaj slučaj što pre okončao. Organizovali smo i nekoliko radionica sa roditeljima mladih tenisera kako bismo preventivno delovali i sprečili da se ovako nešto ponovi.

Ambicioznost roditelja vrlo često prevazilazi realne mogućnosti dece.Put od mentalnog do fizičkog zlostavljanje je počesto vrlo kratak. Preventivnim delovanjem u četvorougla, dete-roditelj-trener-klub a kroz radionice koje je TSB organizovao, a i organizovovaće, vidimo pravi put za suzbijanje ovog akutnog problema našeg društva uopšte.

Porodičnog nasilja ima u svim aspektima života te stoga, nažalost i u sportu - piše u saopštenju.

Beogradska policija u nedelju je uhapsila kineskog državljanina V.L. (51), a on bi danas trebalo da bude saslušan u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Video: Kako pomoći zlostavljanom detetu? Koji su jezivi primeri iz prakse? Šta kažu ubice i silovatelji?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    31. oktobar 2022 | 13:06

    Ништа боље није пролазила Дончићева, а Моника је била под непрестаном психичком тортуром - као и славна Штефи Граф, док је Пољакиња Вишњачки пропала...

  • Aca

    31. oktobar 2022 | 13:29

    Čemu čuđenje kada i kod nas bar 90% roditelja leči svoje bolesne ambicije preko dece i na silu hoće od njih da naprave šampione.

  • Kele

    31. oktobar 2022 | 13:38

    Ljubav,volja,želja ne sipa se levkom u glavu a ponajmanje batinama😥

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA