≫ 

VIše javno tužilaštvo reagovalo na navode da se nehumano postupa sa inspektorima u pritvoru OZ Beograd

Upravnik Okružnog zatvora u Beogradu je dopisom obavestio ovo tužilaštvo da nisu tačni navodi nedeljnika

  • 0
Više javno tuzilastvo Foto: Više javno tuzilastvo

Više javno tužilaštvo u Beogradu je odmah po saznanju za navode jednog nedeljnika od 3. novembra 2022. godine, o navodno ponižavajućem i neprimerenom postupanju drugih pritvorenika i zatvorskih čuvara prema dvojici pripadnika MUP-Milanu Isakovu i Milošu Кneževiću, koji se nalaze u pritvoru u Okružnog zatvora u Beogradu, uputilo zahtev upravniku zatvora da bez odlaganja obavesti ovo tužilaštvo da li se prema pritvorenicima postupa u skladu sa zakonskim propisima.

Upravnik Okružnog zatvora u Beogradu je dopisom obavestio ovo tužilaštvo da nisu tačni navodi pomenutog nedeljnika jer su Isakovu i Kneževiću zagarantovana i omogućena sva prava koja imaju i druga pritvorena lica definisana Zakonikom o krivičnom postupku i Pravilnikom o izvršenju mere pritvora.

"Prema imenovanima se od trenutka dovodjenja u zavod postupa kao prema licima osetljive kategorije kako im ne bila ugrožena bezbednost, te su izdvojeni od ostalih lica u pogledu obavljanja svih aktivnosti. Prema odgovarajućoj proceduri, uzimajući u obzir sve okonosti, vrši se izbor lica sa kojima Isakov i Knežević borave u sobi”, navodi se u dopisu Upravnika Okružnog zatvora u Beogradu.

On je takođe istakao da nisu tačni navodi da su pritvorenicima pripadnici Službe za obezbedjenje govorili da im ne garantuju bezbednost, kao ni navodi u vezi sa prljavim posudama za vodu. Na kraju je zaključio da su u zavodu preduzete sve mere i procedure u pogledu zaštite ličnosti i dostojanstva pritvorenika Milana Isakova i Miloša Kneževića, te da im nije ugrožena bezbednost.

Imajući u vidu odgovor uprave Okružnog zatvora, Više javno tužilaštvo u Beogradu osuđuje svaki vid senzacionalističkog izveštavanja i objavljivanje neproverenih informacija, kao i targetiranje postupajućih tužilaca.

Istovremeno poručuje javnosti da će procesuirati svakog za koga postoje dokazi da je izvršio krivično delo iz nadležnosti ovog tužilaštva, bez obzira na funkciju koju obavlja ili društveni status. Podsećamo da se protiv Isakova i Kneževića pred Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Viśeg javnog tužilaštva u Beogradu vodi istraga zbog sumnje da su sa još jednim za sada nepoznatim policijskim službenikom, 28. septembra ove godine zloupotrebili svoj službeni položaj inspektora Odeljenja za borbu protiv droga Uprave kriminalističke policije i sebi pribavili korist, kao i jer su pretukli dvojicu mladića i naneli im teške telesne povrede.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA