≫ 

Otac Kristine, ubijene na pumpi, u šoku posle vesti o ukidanju presude Srebriću: "Više ništa ne razumem"

Srebrić se i dalje nalazi u pritvoru, koji mu je produžen

  • 10
Stanislav i Kristina Kaplanović Foto: Privatna arhiva

Apelacioni sud usvojio je žalbu odbrane Miloša Srebrića koji je prvostepeno osuđen na 30 godina zatvora za ubistvo Kristine Kaplanović, radnice benzinske pumpe u Velikom Mokrom Lugu i naložio ponovno suđenje.

Kako je usvojen zahtev branilaca Vladana Jevrića i Jugoslava Tintora, ponovljeno suđenje održaće se pred novim sudskim većem.

Nakon vesti o ukidanju presude i vraćanju na ponovno odlučivanje, Telegraf.rs kontaktirao je Kristininog oca Stanislava,a  upravo naša novinarka bila je ta koja je ocu saopštila vesti o ukinutoj presudi.

- Nisam obavešten o tome. Nisam znao, niko mi to nije rekao - rekao je za Telegraf.rs otac koji je zbog vesti koje je čuo bio u vidnom šoku.

Nakon što mu je saopštena odluka suda, Stanislav je rekao da je "ostao bez komentara".

- Sve ide ispočetka... Jednom se nešto završi i sad ponovo. Stvarno ne znam šta rade i kako rade, uopšte nisam bio upoznat sa situacijom. Sad više ništa ne razumem. Kod nas je sve moguće. Videćemo kako će dalje da bude - dodao je kratko otac.

Podsećamo, apelacijom je naloženo da se uradi rekonstrukcija događaja i utvrdi šta je ko mogao da vidi, kao i da li je snimak montiran, jer je "činjenica da nedostaju neki ključni delovi" Trebalo bi da bude tačno utvrđeno i kako je Srebrić te noći bio obučen.

Apelacija je potvrdila presudu kojom je Stefan Rokvić oglašen krivim za neprijavljivanje krivičnog dela.

Srebrić se i dalje nalazi u pritvoru, koji mu je produžen.

Prvostepena presuda saopštena je više od četiri godine nakon ubistva.

Pretio pištoljem i tražio novac

Kristina Kaplanović došla je iz Vilova, kod Nove Varoši u Beograd da studira, a posao na pumpi je našla da bi mogla da plaća školovanje. Bila je kod tetke, i spremala prijemni za fakultet.

Kobne večeri, u četvrtak 25. maja 2017. godine sa dvojicom kolega radila je na pumpi. Kako se sumnja, ubica u jednom trenutku izašao je iz šumarka koji se nalazi iza pumpe i uperio pištolj u devojku i u njene kolege koji su bili na pauzi i stajali su ispred stanice.

Preteći pištoljem, naredio im je da uđu unutra i predaju mu novac. Radnici su ga poslušali, ali je razbojnik počeo da udara radnike rukom u rame i da vitla pištoljem koji je iznenada opalio. Metak je završio u glavi nesrećne devojke. Pljačkaš je pobegao bez plena, dok se u kasi nalazilo svega 10.000 dinara.

Kristina je u teškom stanju odmah prebačena u Urgentni centar, ali je nakon četvorodnevne borbe lekara preminula.

Srebrić se nalazi u pritvoru od hapšenja u avgustu 2017. godine, mada od početka negira krivično delo. Drugooptuženi u ovom slučaju je Stefan Rokvić, koji se tereti za neprijavljivanje pomenutog ubistva.

U pucnjavi na pumpi ranjen je i Darko Stankov, koji je rekao da se nalazio pored Kristine kada ju je Srebrić ubio. On je svedočio da je Srebrića kao ubicu prepoznao na osnovu zalizaka, obrva i očiju.

Srebrić se teretio za teško ubistvo za koje je bila zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

On je uhapšen nakon višemesečne potrage, pod sumnjom da je prilikom pljačke pumpe pucao Kaplanovićevoj u glavu, koja je od zadobijenih povreda preminula četiri dana kasnije.

Video: Snimak s mesta nesreće: Na ovom mestu u Vranju ubijena je mlada devojka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Www

    4. novembar 2022 | 20:55

    Naše sudstvo je najkorunpirano u svetu.I ako ovako nastave da sude,pravdu će preuzeti da sprovodi narod.

  • Pp

    4. novembar 2022 | 21:23

    I najgori kriminalci, pedofili i uvice imaju više savesti i morala nego naše sudije i advokati. Da su ih po zatvorima birali izabrali bi časnije i poštenije.

  • Bg

    4. novembar 2022 | 23:51

    Rak rana ovig drustva je Pravosudje...A viidim Sns se pozabavio da ga ukanali skroz...Toliko korupcije,i sramote j bruke i nikakvog kadra u oravosudju davno nije bilo..tu je najveca korupcija...A narod....nema pojma nit zna sta..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA