≫ 

"Nijedna kazna ne može da nam vrati sina": Bolne reči porodice ubijenog Stefana Filića, počeo ponovni postupak

Sledeći pretres je zakazan za 06. decembar gde će se znati koji će dokazi eventualno biti izvedeni

  • 2
Protest u Velikoj Plani Printskrin: Youtube/TvCentar

Ponovni postupak za ubistvo Stefana Filića (19) počeo je danas u Višem sudu u Smederevu, a sve zbog vraćanja predmeta od strane Apelacionog suda na dodatnu doradu.

Naime, održano je pripremno ročište na kome Više javno tužilaštvo ostaje pri svom stavu, a to je da su Stefana zajedničkim delovanjem i radnjama lišili života Nikola Bojović i Mitar Pandurević, pri bezobzirnom i nasilničkom ponašanju.

Odbrana Mitra Pandurevića tražila je izuzeće veštaka Dejana Ćirkovića iz NKFC, uz obrazloženje da je zbog velikog pritiska javnosti veštačio predmet, po njima, na pogrešan način.

Tim zahtevom omalovažavaju i pobijaju rad relevantnih ustanova,ali su to pokušavali i u prvobitnom postupku.

Sud je odbacio taj zahtev, smatrajući ga neosnovanim. Odbrana je takođe tražila ponovno gledanje snimka, ali ne ovog već postojećeg, već nekog njihovog sa navodno boljom rezolucijom.

Sud će na sledećem pretresu odlučiti o tome da li će taj eventualni snimak uvrstiti u dokaze i u kom će pravcu krenuti suđenje.

Sledeći pretres je zakazan za 06. decembar gde će se znati koji će dokazi eventualno biti izvedeni.

Stefanova porodica nakon nenadoknadivog gubitka i dalje čvrsto stoji na nogama u borbi za pravdu.

- Mi, Stefanova porodica smo ponovo na samom početku. Nije lako, ali moramo da ostanemo jaki, to dugujemo Stefanu i svim žrtvama koje su stradale od ruku bahatih aktera, dugujemo i ovoj deci koja su pored nas i očekuju pravdu. Nije samo Stefanu prekinut život, i njima je promenjen iz korena. Kada su najviše trebali da budu bezbrižni i veseli, njima je nametnuto da odrastu preko noći. Ne očekujemo neka velika odstupanja, i u predhodnom postupku su dokazi bili vrlo jasni - poručuju iz Stefanove porodice za Telegraf.rs.

Ističu da nisu zadovoljni izrečenom kaznom, ali su je, kako kažu, prihvatili jer je zakon takav kakav jeste.

Izgubljenu mladost nijedna kazna ne može da nadomesti, a kako kaže Stefanova porodica, ni onaj bezbrižan i skroman život koji su vodili.

Dodaje da bi im neki vid olakšanja bio ako bi okrivljeni bili kažnjeni u skladu sa zakonom.

Mnogi na svu sreću ne mogu ni da zamisle kako je teško i nezamislivo gledati svog nepomičnog sina u bolničkoj postelji, ljubiti mu noge samo da preživi, a onda otići u mrtvačnicu i potvrditi njegov nestanak - rekao je Stefanov otac.

Podsećamo, Filić je ubijen u februaru 2020. ispred jedne diskoteke u Velikoj Plani. Njegovog mlađeg brata i drugove tada je napala grupa mladića u kojoj su bili Nikola B. i Mitar P. Kako je sud utvrdio, oni su Filića šutirali na zemlji i naneli mu povrede glave, od kojih je preminuo.

Video: Majka ubijene devojčice na čelu kolone protestne šetnje: Idu od Centra za socijalni rad do suda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sladjana

    9. novembar 2022 | 20:08

    I tu decu, i njihove roditelje ja bi na dozivotnu i prinudni rad! Pa, dokle smo dosli!? Oduvek je bilo tuca, carki, svadja, ali ovolimo ubistava od strane dece, osoniosti, bezobrazluka, nikad! Strasnoooo!😥😥😥

  • Lord

    10. novembar 2022 | 07:37

    Ja znam sta bih!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA