≫ 

Policija ih opkolila sa svih strana: Novi snimak hapšenja kriminalne grupe Džonija sa Vračara

Osumnjičenima je u toku pretresa oduzeta veća količina vatrenog oružja

  • 3

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP – Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Policijske uprave za grad Beograd, Specijalne antiterorističke jedinice i Žandarmerije, u saradnji sa BIA, a po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, uhapsili su 17 članova organizovane kriminalne grupe, zbog sumnje da su se udružili radi vršenja krivičnih dela, tri teška ubistva i pet pokušaja teških ubistava, a među uhapšenima su, kako je zvanično potvrđeno, Uroš Piperski, Luka Cerović i Nikola Kačarević.

Piperski je poznat kao blizak saradnik Nikole Vušovića, poznatog kao Džoni sa Vračara, potom Cerović koji mu je "desna ruka", a Kačarević je, prema svedočenju Srđana Lalića, bio taj koji je namamio Aleksandra Šarca u garažu u koji je ubijen.

Osim njegovog svedočenja, uhapšeni su i na osnovu dokaza sa aplikacije Skaj što je u svom obraćanju danas i pomenuo Aleksandar Vučić.

- Ne znam sve detalje, ali znam da imaju ne samo kroz svedočenja nekog od zaštićenih svedoka, već mislim da je to kombinovano sa onim što je dobijeno preko Sky aplikacije kao jasni dokazi - rekao je on.

Uhapšeni su i I. B. (24), D. M. (33), N. B. (31), B. M. (44), N. M. (35), S. M. (35), A. M. (32), N. T. (52), M. T. (23), J. B. (25), Đ. K. (25), N. J. (33), A. N. (33), N. V. (25) i D. N. (35).

Sumnja se da su oni članovi organizovane kriminalne grupe, koja je najteža krivična dela vršila u Srbiji i inostranstvu. Prema saznanjima bezbednosnih službi, vođa ove organizovane kriminalne grupe V. N, kao i ostali članovi N. M, N. F, M. P, R. J, R. B, I. B. J. S, M. A, R. T. i P. J, koji su u bekstvu, nalaze se u Dominikanskoj Republici i Španiji.

Prilikom pretresa na više od 50 lokacija, kao i automobila, koje osumnjičeni koriste, policijski službenici oduzeli su veću količinu vatrenog oružja, novca, nekoliko luksuznih putničkih vozila i kriptovane telefone.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Video: Filmska akcija specijalaca: Ovako je izgledalo hapšenje članova klana Džonija sa Vračara

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Beogradjanin

    12. novembar 2022 | 10:35

    Piperski,kako je i preko koga vezan za C.Zvezdu? Objavite ako smejete čiji je zet !!!!

  • Iggo

    12. novembar 2022 | 11:07

    Hapšenje Grobara sa Vračara! Ljude hapse hiljade specijalaca kao da su teroristi, SAJI i Žandarmerija bi mogli da idu na KIM ako su Kosovo i Metohija deo Srbije!

  • Kale

    12. novembar 2022 | 14:38

    Kao ispred streljačkog voda, sreća njihova pa je kod nas ukinuta smrtna kazna

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA