Saslušani osumnjičeni za protivzakonite provere službenog vozila MUP-a: Tužilaštvo predložilo pritvor

Obojica su detaljno izneli svoju odbranu

  • 1
Palata pravde, Viši sud u Beogradu, Više javno tužilaštvo, Drugi osnovni sud, Drugo osnovno javno tužilaštvo Foto: Marko Jovanović

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu danas su saslušani Marko C. i službenik Policijske stanice Novi Beograd Nikola DJ. osumnjičeni za protivzakonite provere službenog vozila MUP-a koje je korišćeno u akciji hapšenja pripadnika organizovane kriminalne grupe Nikole Vušovića, poznate kao "Vračarci".

Marku C. se na teret stavlja krivično delo podstrekavanje na zloupotrebu službenog položaja, a Nikoli DJ. krivično delo trgovina uticajem.

Obojica su detaljno izneli svoju odbranu.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak da obojici odredi pritvor da ne bi uticali na svedoke i da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično delo.

Sumnja se da je u toku akcije, Marko C. od Nikole DJ. zatražio da izvrši provere u Jedinstvenom informacionom sistemu MUP-a Srbije, za konkretno vozilo, koje je inače za policijsko službeno vozilo.

Nikola DJ. je potom koristeći svoje poznanstvo za policijskim službenikom N.P. uticao na njega da preko svoje pristupne šifre u JIS MUP izvrši provere za pomenuto vozilo.

Podatke o proveri je potom, kako se sumnja, Nikola DJ. prosledio Marku C, a on dalje trećem licu.

Dvojica osumnjičenih hapšeni su u akciji Službe unutrašnje kontrole MUP-a i Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаргамел

    13. novembar 2022 | 17:08

    Било би реално да кривично одговара онај ко је у службу примио лице којем је коефицијент интелигенције испод просечног нивоа јер другог објашњења нема за полицајца који у бази података врши проверу и мисли да га неће открити ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA