≫ 

Krvava mapa ekipe Džonija sa Vračara: Sejali smrt po Novom Beogradu i centru, pokušali da ubiju još petoricu

Ekipa Nikole Vušovića sejala je smrt na teritoriji Beograda, odnosno na Novom Beogradu, Bežaniji, Vračaru, Kaluđerici, a jedno je počinjeno u Sopotu

  • 4
Mapa Ubistava Aleksandar Šarac Lazar Vukićević Nikola Vušović Dragan Ristić Ćađa Foto: Google, MUP, Facebook

Pripadnici kriminalne grupe Džonija sa Vračara, OKG "Vračarci", osumnjičeni su za tri ubistva, Aleksandra Halabrina, Aleksandra Šarca i Dragana Ristića Čađe, te za pokušaje ubistava Samira Tutića, Lazara Vukićevića, Miloša Nilovića Runja, Andrije Zarića i Arsenija Stefanovića.

Ekipa Nikole Vušovića sejala je smrt na teritoriji Beograda, odnosno na Novom Beogradu, Bežaniji, Vračaru, Kaluđerici, a jedno je počinjeno u Sopotu.

Kako se navodi u Naredbi o sprovođenju i proširenju istrage kojom je obuhvaćeno 38 lica koje je donelo Tužilašto za organizovani kriminal OKG "Vračarci" se osim tri ubistva i gore navedenih 5 pokušaja, sumnjiče i za pripremu ubistava najviših državnih funkcionera.

Navodi se da su radili su za "kavački" klan na čijem su čelu Slobodan Kašćelan i Radoje Zvicer, kao i to da su sarađivali sa ekipom Veljka Belivuka.

Podsetimo, Aleksandar Šarac (35), "Pink panter" i blizak saradnik škaljarskog klana, pre godinu dana teško je ranjen u sačekuši u tržnom centru "Ušće" na Novom Beogradu, a nakon devet dana preminuo je u Urgentnom centru u Beogradu.

Aleksandar Halabrin (26) iz Janošika nestao je 20. marta 2020., a pronađen je raskomadan 16. maja iste godine u plitkom grobu u livadi u Soptotu sa prostrelnom ranom na glavi.

Aleksandar Halabrin Foto: Aleksandar Halabrin, foto: Fejsbuk

Dragan Ristić Čađa ubijen je 10. septembra 2020. godine u Kaluđerici.

Samir Tutić, narko diler iz Novog Pazara, teško je ranjen 2019. godine na Vračaru.

U "porše" Lazara Vukićevića 2019. stavljena je bomba koja je eksplodirala, a niko nije povređen, ni ubijen. Međutim, on je ubijen godinu dana u Ritopeku u Belivukovoj klanici.

Lazar Vukićević Foto: MUP, Lazar Vukićević

Na Miloša Nilovića Runja, kako se veruje, pokušan je napad u kafiću na Vračaru kada je u njega uleteo muškarac sa maskom i uzijem.

Miloš Nilović Runjo Foto: Facebook, Runjo

Automobil "fića" Andrije Zarića, za kog se navodi da je bio član "Pink Pantera" izgoreo je pre dve godine na Brankovom mostu.

Advokat Arsenije Stefanović (33) ranjen je hicem iz pištoja u Ulici Milana Vujaklije na Bežanijskoj kosi prošle godine.

Čeka se odluka o dvojici iz klana Džonija sa Vračara

Tužilaštvu za organizovani kriminal dvojica pripadnika uhapšenog klana Nikole Vušovića, kako smo pisali, ponudili su da budu svedoci saradnici, od kojih je jedan Nikola Kačarević, a kako Telegraf saznaje, za sada nije prihvaćen nijedan zahtev.

Oni su ponudili da otkriju o kriminalnim delima OKG "Vračarci" sve što je potrebno u zamenu za blažu kaznu, ali se, kako smo naveli, odluka tužilašta još uvek čeka.

Pripadnicima grupe "Vračarci" određen pritvor

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu-Posebno odeljenje za organizovani kriminal je u nedelju posle saslušanja odredio pritvor do 30 dana osumnjičenim N.T. i za još 31 osobu, saopštio je Viši sud u Beogradu.

Saslušano je 16 osoba, a njima je pritvor određen zbog postojanja mogućnosti da svaki od osumnjičenih može uticati na svedoke i saučesnike.

Kako se dodaje, postoje okolnosti koje ukazuju da će uništiti, sakriti, izmeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove, kao i zbog postojanja mogućnosti da će ponovoti delo. Neki su pritvor do 30 dana dobili i zbog mogućnosti bekstva.

Pritvor je određen i za 16 osoba, među kojima je i vođa ove grupe Nikola Vušović, a koji su u bekstvu. Za njima je raspisana međunarodna poternica. Ranije je navedeno da se veruje da se skrivaju u Dominikanskoj Republici i Španiji.

Naredbom o sprovođenju i proširenju istrage Tužilaštva za organizovani kriminal obuhvaćeno je i šest osoba M.M, V.K, V.U, M.D, M.R i F.G koji se već nalaze u pritvoru ili na izdržavanju kazne zatvora zbog izvršenja drugih krivičnih dela.

Video: Filmska akcija specijalaca: Ovako je izgledalo hapšenje članova klana Džonija sa Vračara

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ajao

    14. novembar 2022 | 18:48

    Ovo sve ste znali i imali dokaza drugovi milicajci jos pre par godina i za njega i nevoljinu ekipu tako pva hapsenja su samo smena da bi se doveli drugi ljudi na pozicije jer i Velja i Dzoni su samo fizikalci i nista vise tu niti miliona ima niti kamiona. Bili ulicari imali po 1000eura dnevno i to je to ako je to za vas mafija uredu a sta ce mo sa Miskovicima, Mitrovicima, Babovicima, Koletom i ostalim ozbiljnim igracima jer ovo su ulicari koji rade po nalogu a ne na svoju ruku jer kada krenu tako onda ide ovo sto sada gledamo a to je hapsenja!

  • Stari !!!

    14. novembar 2022 | 23:45

    Pod hitno uvesti smrtnu kaznu,!!!Svako ko se bavi kriminalom, na vjesanje !

  • Cekaj,stani mali Djogani

    14. novembar 2022 | 17:02

    Kakvi su bili sa Nevoljom?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA