≫ 

Zaplena 400 kilograma kokaina u Lipljanu "teška" 20 miliona evra: Optužnica protiv sedmorice muškaraca

Aleksander Ljumezi, kazao je tada da je zaplenjen kokain vredan oko 20 miliona evra

  • 1
Kokain Foto: MUP

Kosovsko specijalno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv sedmorice muškaraca, u vezi sa 400 kilograma kokaina koji je otkriven u prostorijama preduzeća "MC FOOD" u Lipljanu prošle godine.

Optuženi  I. Š, F. V, K. Š, K. B, F. B, H. Š, N. M, terete se za učešće i organizovanje kriminalne grupe, u vezi sa krivičnim delima neovlašćena kupovina, posedovanje, distribucija i prodaja opojnih droga, psihotropnih supstanci i analoga, ometanje dokaza ili službenog postupka, i neovlašćeno vlasništvo, kontrola ili posedovanje oružja, prenosi KoSSev.

Kosovsko specijalno tužilaštvo je u optužnici, između ostalog, predložilo oduzimanje sredstava kojima su izvršena krivična dela, saopšteno je.

Podsetimo, 400 kg kokaina zaplenjeno je i ukupno sedam osoba uhapšeno u akciji realizovanoj 17. maja prošle godine u Lipljanu, u saradnji Kosovske policije i policijskih organa Italije, Albanije i američke DEA-e.

Kosovski tužilac, Aleksander Ljumezi, kazao je tada da je zaplenjen kokain vredan oko 20 miliona evra, a da su tokom istrage korišćene mere tajnosti, nadgledanje kretanja osumnjičenih iz Italije, pa sve do Kosova.

Osim droge, u akciji su zaplenjena još dva pištolja. Jedan TT i drugi na gas, 59 komada metaka kalibra 7,62 mm, veći iznos novca, jedan automobil, 6 mobilnih telefona, 6 računara, dva laptopa, četiri DVR-a i jedan hard disk.

Osumnjičenima je odmah potom određena i mera jednomesečnog pritvora.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hehe

    15. novembar 2022 | 09:50

    Hahahaha na Kosmetu zaplenjena droga!?!Pa ovo je za rubriku verovali ili ne!Mora da su odbili da plate reket siptarskim vlastima jer tamo ni dziint ne orolazi bez tala sa Haradinajem i Kurtesijem...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA