Ovo je odbrana Medenice koji je uhapšen sa heroinom: Direktor klinike za bolesti zavisnosti pušten na slobodu

Nakon saslušanja je pušten na slobodu, a za ovo delo mu preti kazna do 3 godine zatvora

  • 4
Miloš Medenica

Foto: Klinika za bolesti zavisnosti, printskrin

Miloš Medenica, bivši rukometaš Crvene Zvezde i direktor klinike za lečenje bolesti zavisnosti u Beogradu, koji je uhapšen je na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu, kada mu je u donjem vešu pronađeno osam grama heroina, saslušan je u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu.

Kako saznajemo, dobio je dve krivične prijave. Jednu zbog posedovanja narkotika i drugu zbog napada na službeno lice prilikom opiranja hapšenju.

Za drogu je rekao da je poneo za ličnu upotrebu. 

rukometaš Crvene zvezde Miloš Medenica

Foto: Instagram

Nakon saslušanja je pušten na slobodu, a za ovo delo mu preti kazna do 3 godine zatvora.

Podsećanja radi, Medenica je pre 10 dana u avion pokušao da unese osam grama heriona. Prilikom hapšenja je pružao otpor i opirao se, pa će pored nedozvoljenog posedovanja opojnih supstanci odgovarati i za napad na nadležne organe.

Posle saslušanja je pušten na slobodu, a istragu je vodilo Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu.

"Bio je nervozan"

Naime, policajcima je bilo sumnjivo kako se Medenica ponašao dok je stajao u redu da čekira avionsku kartu. Nervozno je cupkao nogom, često je izlazio iz reda i vraćao s, a kada su mu zatražili dokumenta, Medenica je počeo da viče i da traži objašnjenje zašto mu policajci traže pasoš.

Patrola ga je zatim zamolila da pođe s njima u službene prostorije, ali Medenica je u panici počeo nekog da poziva telefonom. Policajci su pokušali da mu oduzmu telefon, ali on je počeo da ih gura i da se otima. Pošto je korulentan i snažan, savladan je tek nakon što je došla specijalna jedinica koja obezbeđuje aerodrom.

Hapšenje

Inače, Medenica je prošli put bio u žiži javnosti 2014. godine kada je bio pozitivan na doping testu posle utakmice trećeg kola Superlige u rukometu. Antidoping agencija Srbije je saopštila da je bio pozitivan na karboksi THC i sibutramin, što je stimulans koji se nalazi u suplementima i zelenom čaju.

Rukometni savez Srbije je tada u prvostepenoj odluci doneo odluku o njegovoj suspenziji do okončanja postupka. Nekoliko puta je prethodno bio u pritvoru, a poslednji put je to bilo u avgustu.

Video: Akcija MUP-a u Kotežu: Policija prilikom primopredaje zaplenila ozbiljnu količinu kokaina

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA