≫ 

Ovako je Halabrin upao u klopku osumnjičenog Džonija sa Vračara: Njegovo nago telo zakopali u grob kod Sopota

Ubili ga jer su dobili informaciju da Halabrin hoće da "reši" njihove pripadnike Uroša Piperskog i Daria Đorđevića,

  • 1
Nikola Vušović,  Aleksandar Halabrin Foto: MUP, Privatna arhiva

Ubistvo Aleksandra Halabrina koji je nestao 20. marta 2020. godine na teret se stavlja OKG "Vračarci", odnosno klanu na čijem je čelu Nikola Vušović, poznat po nadimku Džoni sa Vračara, a u Naredbi o sprovođenju i proširenju istrage Tužilaštva za organizovani kriminal navodi se kako je ono izvedeno.

U gore pomenutom dokumentu piše da je 20.03.2020. godine u iznajmljenom stanu u Beogradu, na lokaciji koja za sada nije poznata, zbog navodnih saznanja do kojih je došao Vušovićev klan da Halabrin planira da ubije njihove pripadnike Uroša Piperskog i Daria Đorđevića, pripadnici OKG "Vračarci" su ubili njega.

U taj stan ga je navodno namamio Aleksandar Kovačević Kovač, nekadašnji vođa navijačke grupe FK Rad koji se trenutno nalazi u zatvoru zbog podstrekivanja tri osobe da izazovu požar na automobilu "rendž rover" u Ulici Augusta Cesarca.

Njegovo telo nađeno je 16.05. iste godine na 100 metara od glavnog puta iz pravca sela Babe prema mestu Parcani.

Kako se navodi u Naredbi, izvedeno je tako što je osumnjičeni Uroš Piperski zajedno sa Nikolom Vušovićem izdao naloge Milošu Andrijeviću da vrši provere, da ga locira u objektu na Novom Beogradu i da ga ubije eksplozivnom napravom. Međutim, onda su ga ubili po gore navedenom planu, a to je da ga likvidiraju u iznajmljenom stanu. Takođe se navodi da je Piperski bio taj koji je obavestio ostatak klana da je Halabrin ubijen i zakopan.

Inače, noge i trup su bili u zemlji zamotani u kesu, gornji deo tela je bio otkriven i bio je nag.

Halabrin je navodno bio povezan sa Lazarom Vukićevićem čije ubistvo se stavlja na teret klanu Belivuk.

Ekipa Džonija sa Vračara se tereti za 3 ubistva i pet pokušaja

Pripadnici kriminalne grupe Džonija sa Vračara, OKG "Vračarci", osumnjičeni su za tri ubistva, Aleksandra Halabrina, Aleksandra Šarca i Dragana Ristića Čađe, te za pokušaje ubistava Samira Tutića, Lazara Vukićevića, Miloša Nilovića Runja, Andrije Zarića i Arsenija Stefanovića.

Navodi se da su radili su za "kavački" klan na čijem su čelu Slobodan Kašćelan i Radoje Zvicer, kao i to da su sarađivali sa ekipom Veljka Belivuka.

Inače, saslušano je 16 osoba, a njima je pritvor određen zbog postojanja mogućnosti da svaki od osumnjičenih može uticati na svedoke i saučesnike.

Video: Filmska akcija specijalaca: Ovako je izgledalo hapšenje članova klana Džonija sa Vračara

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA