Škaljarci i kavčani pod "istim krovom": Otkrivamo koja je trenutna situacija u CZ-u

Trenutno se pod "istim krovom" nalaze Veljko Belivuk i njegovi pripadnici, potom tu se nalazi i Darko Šarić zajedno sa članovima svog klana

  • 1
Centralni zatvor Foto: ATA Images

U Okružnom zatvoru u Beogradu, poznatijem kao CZ, trenutno se nalazi više od 50 pripadnika "škaljarskog" i "kavačkog" klana, tačnije, njhov broj se povećao hapšenjem OKG Vračarci na čijem je čelu Nikola Vušović.

Trenutno se pod "istim krovom" nalaze Veljko Belivuk i njegovi pripadnici, potom tu se nalazi i Darko Šarić zajedno sa članovima svog klana.

Ovoliki broj pripadnika dva supranička klana probudilo je sumnju da je u CZ-u trenutno opsadno stanje, ali, kako tvrde iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija "nema potrebe da se diže tenzija".

- Nema ni govora da je opsadno stanje u CZ-u. U ovom trenutku se nalazi veliki broj lica koji su povezani istim krivičnim delom i pripadnici su organizovanih kriminalnih grupa što samo po sebi podrazumeva da su u najvećem pritvoru u zemlji na snazi visoke mere bezbednosti. Nema potrebe da se podiže tenzija jer ovo nije situacija od juče, već je u pitanju činjenično stanje koje imamo duže od godinu i po dana. Da pripadnici Službe za obezbeđenje profesionalno obavljaju svoje zadatke i o svemu vode računa govori i to da nije bilo nijednog incidenta medju ovim licima u tom periodu - rekli su za Telegraf.

Video: Filmska akcija specijalaca: Ovako je izgledalo hapšenje članova klana Džonija sa Vračara

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VUK

    17. novembar 2022 | 18:43

    Otvorite ćelije preko noći rešen problem jednom za uvek

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA