≫ 

Saznajemo: Uhapšen osumnjičeni za ubistvo vođe navijača

Osumnjičenom je uz poternicu u martu, na predglog Višeg javnog tužilaštva u Beogradu bio je i odredjen pritvor

  • 1
Ubistvo navijaca u Obrenovcu, Branislav Bane Penčić Foto-montaža: Nikola Anđić, Milena Đorđević, Shutterstock

Damir Porčić (26), optužen kao neposredni izvršilac ubistva bivseg vođe navijača Branislava Penčića 19. marta ove godine u Obrenovcu, uhapšen je danas po poternici Višeg suda u Beogradu, saznaje "Telegraf.rs"

Bio je u bekstvu od ubistva.

Branislav Bane Penčić, umrclice Foto: Večernje Novosti

Osumnjičenom je uz poternicu u martu, na predglog Višeg javnog tužilaštva u Beogradu bio je i određen pritvor.

On će danas biti priveden na saslušanje kod sudije za prethodni postupak radi dalje odluke o pritvoru.

Podsećanja radi, Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je sredinom septembra optužnicu protiv Damira Porčić, Šaina U. (52) i Igora B. (44), koji se nalaze u pritvoru zbog krivičnog dela Teško ubistvo.

Damir P. se tereti i za krivično delo Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja, a Šain U. i za Falsifikovanje isprave. Optužnica je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju koja se još čeka.

Damir P. je optužen da je ubio Branislava Penčića iz oružja koje je neovlašćeno nosio, dok su mu Šain U. i Igor B. u tome bitno pomogli. Nakon što su prethodnih dana osmatrali kretanje oštećenog, Damir P. i Šain U. su ga sačekali na parkingu na kojem inače parkira svoje vozilo. Pošto je izašao iz automobila, Damir Porčić je iz pištolja sa prigušivačem ispalio više hitaca u pravcu grudnog koša Branislava Penčić , usled kojih je prevežen u Urgentni centar gde je preminuo. Damir se potom vratio u vozilo u kojem ga je čekao Šain U., a potom su se našli sa Igorom B, koji je Damira  odvezao do autobuske stanice u Beogradu.

Šain U. se sam odvezao do autobuske stanice u Beogradu gde je ušao u autobus koji ide za Suboticu. Kod njega su prilikom hapšenja policijski službenici pronašli falsifikovana dokumenta Republike Hrvatske.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA