≫ 

Apelacioni sud potvrdio meru pritvora medicinskim sestrama iz Peći: "Postoji opasnost od uticaja na žrtvu"

Sada i Apelacioni sud smatra da ukoliko jedna od medicinskih sestara bude na slobodi, postoji opasnost od uticaja na svedoke ili uticaja na žrtvu

  • 0
Peć starica dom za stare medicinska sestra Printskrin: Twitter

Kosovski Apelacioni sud potvrdio je juče odluku Osnovnog suda u Peći, u vezi sa merom pritvora od 30 dana medicinskim sestrama, koje su početkom ovog meseca uhapšene zbog zlostavljanja starije žene, štićenice Doma za stare u Peći.

Time je Apelacioni sud odbio puštanje iz pritvora tri medicinske sestre, A.P, A.R, i R.K, prenosi KoSSev.

Sada i Apelacioni sud smatra da ukoliko jedna od medicinskih sestara bude na slobodi, postoji opasnost od uticaja na svedoke ili uticaja na žrtvu.

Naglasak iz ovog suda međutim stavljaju i na mogućnost njihovog uticaja na koleginicu iz Doma za stare, koja je bila jedini neposredni svedok događaja.

Podsetimo, tri medicinske sestre uhapšene su 2. novembra zbog sumnje da su izvršile fizičko nasilje nad starijom ženom, štićenicom Doma za stare "Orenda" u Peći.

Istog dana na društvenim mrežama objavljen je i video snimak sa ovom scenom nasilja nad staricom, a jedna od uhapšenih medicinskih sestara je radnica koja je napravila snimak.

Vest je izazvala burnu reakciju lokalne i regionalne javnosti, a sa osudama su se istog dana oglašavali i kosovski zvaničnici, pojedinci, kao i mnogobrojna udruženja.

Video: Ikonopisac traži ukidanje presude kojom je osuđen na 35 godina zbog ubistva starice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA