• 9
 ≫ 

Luka Bojović sutra stiže u Srbiju: Ovo će biti prva procedura koju će morati da prođe

 ≫ 

Bojovićevo puštanje iz zatvora u Španiji odlagano je do sada dva puta. Poslednji datum koji su španske vlasti prosledile Srbiji je 30. novembra

  • 9
Luka Bojović

Foto: Profimedia/ AFP

Luka Bojović, jedan od nekadašnjih Zemunaca će sutra, posle deset godina zatvora u Španiji, biti deportovan u Srbiju.

Bojovićevo puštanje iz zatvora u Španiji odlagano je do sada dva puta. Poslednji datum koji su španske vlasti prosledile Srbiji je 30. novembra.

Izvor Blica navodi da po dolasku u Beograd Bojović treba da prođe proceduru utvrđivanja identiteta, a potom podnosi zahtev za lična dokumenta i pasoš.

- Dokumenta Luke Bojovića su istekla tokom izdržavanja zatvorske kazne i nisu više važeća - kaže izvor.

On je imao i državljanstvo Bosne i Hercegovine, ali ga se odrekao pre desetak godina.

Protiv Bojovića se u Srbiji ne vodi nijedan sudski postupak, niti ima poternicu. Praktično, po dolasku on je za domaće pravosudne organe slobodan čovek. Kako se pretpostavlja, on će u Srbiji boraviti kratko.

Iako se ne može sa preciznožću tvrditi, jer za sada nema dovoljno podataka, Bojović će sačekati dokumenta, a potom se uputiti ka jednoj od država za koju mu ne treba viza. Država u koju ne sme da ide je Španija u kojoj će mu po puštanju biti zabranjen ulazak.

Dok je boravio u zatvoru, umro mu je otac Vuk Bojović, dugogodišnji direktor beogradskog Zološkog vrta, a ubijen mu je 2013. godine mlađi brat Nikola, koji nije imao nikakve veze sa kriminalom. Veruje se da će Luka Bojović obići očev i bratov grob pre odlaska iz Srbije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok