≫ 

Namenjena za marihuanu, pa postala "klanica": U tajnoj prostoriji u Ritopeku uvek bila spremna sona kiselina

Okrivljeni svedok Srđan Lalić rekao je da je termin "bunker", osim za restoran na stadionu, korišćen i za skrivenu prostoriju u kući u Ritopeku, kao i nazivi "rupa" i "klanica"

  • 0
Ritopek mašina za mlevenje mesa Belivuk i Marko Foto: MUP Srbije

Kriminalni klan Veljka Belivuka ubijao je u kući strave u Ritopeku u kojoj se nalazila skrivena prostorija u kojoj su žrtve klana lišavane života. Okrivljeni svedok Srđan Lalić juče je tokom suđenja detaljno opisao kako je izgledala skrivena prostorija.

Kako je Lalić rekao, termin "bunker", osim za restoran na stadionu, korišćen i za skrivenu prostoriju u kući u Ritopeku, kao i nazivi "rupa" i "klanica". Na pitanje zašto prostoriju naziva skrivenom, objasnio je da je ona tako napravljena da ne postoji nijedan indikator da se tu nalazi prostorija.

-  U skrivenu prostoriju ulazi se iz garaže. U donjem desnom uglu postoji otvor 60 do 80 centimetara širine i visine oko 50. To je betonska ploča koja kliza na šini i uvlači se u zid. U njoj postoji jedna rupa u koju se stavi šraf i potrebno je mnogo snage da se povuče. Ivice su bile zamaskirane policama. Ne primeti se ništa dok se ne demontira jedna polica, ubaci šraf i povuče polica. Mašina za mlevenje mesa je isprva stajala u garaži na paletama. Međutim, neposredno pre ubistva Zdravka Radojevića, Draganić je rastavio mašinu, veće delove je razdvojio brusilicom i sve je posle peskiranja sastavio u skrivenoj prostoriji. Kada se uđe u nju, sa leve strane, metar od levog zida, je bila mašina. Draganiću su pomagali Janković i Bojan Hrvatin - dodao je.

Upitan kako ta tajna prostorija izgleda, okrivljeni svedok je opisao da se iza skrivenog otvora nalazila zona širine oko metar, gde čovek može da se uspravi.

- Tu se nalaze metalna vrata iza kojih je prostorija. Ona je, po mojoj proceni, oko deset metara široka, a dugačka oko pet. Izvorno je pravljena za uzgoj marihuane. Na sredini prostorije postoji kanal u koji se slivala voda prilikom uzgoja marihuane. U jednom delu na sredini postoji i slivnik. U desnom ćošku dalje od ulaza je bio ormar u kom je bilo konzervirano oružje. Bio je jedan vojni zeleni sanduk, u njemu su bili pancirni prsluci, policijske uniforme, lisice. Bila je jedna drvena barska stolica sa desne strane i jedna WC šolja uz ormar. Na sredini sobe na plafonu je bilo nekoliko tiplova sa metalnim kukicama. Pločice su bile braon boje. Zidovi su bili beli, u sobi su bile neonske lampe - objasnio je.

Dodao je da je u prostoriji "uvek bilo hirurških i radnih rukavica, alata, sone kiseline, trake, šrafcigera, skalpela, konopca". Na pitanje gde se nalazila mašina za mlevenje, rekao je da se nalazila ispred niše sa elektro tablom, dodavši da je bila pri sredini prostorije, ali ka levom zidu. Mašina je, kako je opisao, visoka oko metar i po sa paletama, širine oko 80 centimetara, a dužine 100 ili 120 centimetara.

- Sama dužina garaže spolja ne može da se vidi zbog konfiguracije terena. To je jedno uzvišenje. Nikada nisam išao iza kuće, ali sa prednje strane nemate sliku o tome da može da postoji bilo kakva skrivena prostorija. Zona iznad garaže je pokrivena travom i tu je neka sušara. Ima ozidani kružni bunar i to je to. Kada se popnete na garažu, to je izbetonirani deo preko koga je zemlja, to je ukopano u brdo i ne može da se proceni da ima nešto iza - dodao je.

Video: U Belivukovoj kući pronađena mašina za mlevenje, potvrđeni tragovi DNK različitih žrtava

U tajnoj prostoriji fotografisali žrtve

Na pitanje da li se fotografisao sa nekom od žrtava u tajnom prostoru, rekao je da je sa Veljkom Belivukom bio na fotografiji sa pokojnim Goranom Veličkovićem koji je u tom momentu i dalje bio živ.

- Ja nisam inicirao fotografisanje, bilo bi suvislo da objašnjavam. Miloš Budimir je fotografisao i pretpostavljam da je hteo da fascinira Miljkovića koji nije bio tu. Tako je nastala, nažalost. Fotografisane su

i druge žrtve, da se zastraši suparnički klan. To je bio instrument širenja straha i to je trebalo da bude efekat koji je inicijalno trebalo da bude postignut. Stigla je informacija da su škaljari uradili nešto slično, pa je to bio odgovor, da im se pokaže da to može i brutlanije. Fotogrfije su poslate putem "Skaj" aplikacije. Kada se pošalje fotografija , ona može da se povrati. U momentu kada se primeti da je primalac otvorio fotografiju i kada on izađe iz nje fotografija nestane sa aparata - istakao je Lalić.

Video: Rekonstrukcija ubistva treće žrtve klana Belivuk: Goran Veličković Goksi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA