≫ 

Alan Cigler dobio 15 godina za pomaganje Der Čabi u ubistvu na Banovom Brdu: Tužilaštvo ulaže žalbu

Prvu prvostepenu presudu je ukinuo je Apelacioni sud u Beogradu i naložio da se sudjenje Cigleru ponovi

  • 0
Caba Der, Alen Cigler Foto: Privatna arhiva, Grad Subotica

Alan Cigler osuđen je danas na 15 godina zatvora kao saizvršilac u ubistvu Nebojše Markovića 5. januara 2019. godine na Banovom brdu, a Više javno tužilaštvo u Beogradu uložiće žalbu na tu presudu Višeg suda u Beogradu.

Tužilaštvo je zadovoljno što je sud prihvatio kvalifikaciju krivičnog dela iz optužnice i Ciglera osudio za krivično delo Teško ubistvo, ali nije zadovoljno visinom izrečene kazne, te će žalbom od Apelacionog suda tražiti da se presuda preinači i okrivljenom izrekne zatvorska kazna u dužem trajanju. Podsećamo da je tužilaštvo sudu predložilo da Ciglera osudi na kaznu u rasponu od 30 do 40 godina zatvora, jer je sa Čaba Derom, kao saizvršilac učestvovao u ubistvu Markovića.

Cigler je danas, nakon ponovljenog sudjenja dobio kaznu od 14 godina zatvora za krivično delo Teško ubistvo na podmukao način, a za nedozvoljeno držanje pištolja dve godine, pa mu je Viši sud u Beogradu izrekao jedisntvenu kaznu od 15 godina zatvora. Ovo je druga prvostepena presuda.

Prvu prvostepenu presudu je ukinuo je Apelacioni sud u Beogradu i naložio da se sudjenje Cigleru ponovi. Ukinitom presudom Cigler je bio osudjen na četiri godine zatvora za krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela, što je znatno lakše krivično delo od onog za koje je optužen i danas osudjen. Čaba Deru je ranije pravosnažno potvrdjena kazna od 40 godina zatvora, kao neposrednom izvršiocu ovog teškog ubistva.

Video: Ovo je nasmejani ubica: Čaba Der je dospeo do ruku pravde pošto je likvidirao nevinog čoveka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA