Muškarac iz Kanjiže vozio sa 3,8 promila alkohola u krvi: Mogao da upadne u komu, zadržan na trežnjenju

Ovakav prekršaj kvalifikuje se kao nasilnična vožnja, a sankciniše visokom novčanom kaznom i kaznenim bodovima, a moguća je i zatvorska kazna

  • 2
Pijani vozač, alkohol vožnja u pijanom stanju

Foto: Shutterstock

Muškarac (38) iz Kanjiže je zaustavljen je u ulici Put narodnih heroja nakon čega je utvrđeno je da je vozio sa 3,85 promila alkohola u organizmu.

On je završio je na trežnjenju nakon što su ga pripadnici Saobraćajne policije PU Kikinda isključili iz saobraćaja.

Naime, vozaču "opel astre",  je određeno zadržavanje u trajanju do 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 promila alkohola u organizmu, prenosi gradski.online.

Protiv njega će zbog nasilničke vožnje biti podneta prekršajna prijava, a kaznu će mu odrezati sudija za prekršaje. Ovakav prekršaj kvalifikuje se kao nasilnična vožnja, a sankciniše visokom novčanom kaznom i kaznenim bodovima, a moguća je i zatvorska kazna.

Policajci i lekari upozoravaju da svako ko u krvi ima od 3 do 4,5 promila alkohola može da padne u alkoholnu komu.

"Količina od 4,5 do 5 promila tretira se kao smrtonosna doza, jer tada dolazi do paralisanja centra za disanje u mozgu i kolapsa kardiovaskularnog sistema", navode lekari.

Neslavan rekord u vožnji u teško alkoholisanom stanju na području Policijske uprave Kikinda, drži jedan vozač “juga 55” sa područja Subotice. Njega je 2019. godine, zasutavila policija u Oromu kod Kanjiže, jer je vozio "mrtav" pijan.  Imao je čak 4, 21 promil alkohola u krvi.

Video: Horgoš na nogama: Žandarmerija uletela u kamp pun migranata, snimak velike akcije hapšenja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zac

    3. decembar 2022 | 21:28

    Odmah mu oduzeti dozvolu dok ne ubije nekoga.

  • Pijem pašta

    4. decembar 2022 | 06:08

    Au kako je jaka ona iz Subotice dudovača,a tek one rakije koje se prave iz goveđih balega,znači još uvek ih proizvode,a ja mislio završile se devedesete godine,kada smo na Subotičkoj pijaci kupovali rakije pod etiketom koja ti najviše odgovara,i prodavali pijandurama na Beogradskim ulicama i buvljacima,vreme ipak nije prošlo,samo se nastavlja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA