Svi detalji hapšenja Slovenca i njegovih kidnapera kod Niša: Boravio u našoj zemlji bez prijave adrese

Tokom boravka u doljevačkom selu Slovenac je stupio u kontakt sa ljudima koji takođe imaju veze sa narkoticima

  • 0
Niš hapšenje slovenački državljanin opjne droge droga Foto: MUP RS/PU Niš

Slovenački državljanin D. G. (34), koji je uhapšen nakon što je prijavio otmicu, jer je policija u stanu koji je koristio u doljevačkom selu Pukovac pronašla marihuanu i amfetamin, ilegalno je boravio u Srbiji.

Njega su u petak uveče Pukovčani M. I. (37) i D. M. (40) oteli da bi ga prisilili da kaže gde krije narkotike, a kada im je umakao kidnapovali su čoveka kod koga je boravio. I on je uspeo da im pobegne, otmičare su prijavili policiji pa su obojica uhapšena zbog droge ali i zbog protivpravnog lišenja slobode i iznude.

Kako saznajemo, Slovenac je u Srbiju došao pre par meseci navodno da bi otvorio firmu za uvoz vozila.

- On je pričao da će sa čovekom kod koga je odseo u Pukovcu pokrenuti posao sa uvozom polovnih vozila iz Slovenije. Međutim, ne samo što nije preduzeo nikakve korake za otvaranje firme nego uopšte nije prijavio boravak u Srbiji. To ukazuje da nije imao nameru da se bavi zakonitim poslom - navode naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Tokom boravka u ovom doljevačkom selu Slovenac je stupio u kontakt sa ljudima koji takođe imaju veze sa narkoticima, uključujući i M. I. i D. M.

- Oni su mu pomagali da napravi "štekove" za drogu koju je nameravao da preproda. Zatim su došli na ideju da mu je ukradu, ali je on narkotike sakrio. Iz tog razloga su ga oteli da bi ga prisilili da im kaže gde se droga nalazi. Očigledno je da je ugrozio interese nekih koji se bave istim poslom pa su hteli da mu pokažu gde mu je mesto - navode naši sagovornici.

Kako je saopštila niška policija, M. I. i D. M. su otišli do kuće četrdesetšestogodišnjaka kod koga je Slovenac boravio, ubacili ga u automobil i krenuli autoputem Niš - Leskovac.

Na jednom parkingu su se zaustavili, izvukli ga iz vozila i tukli ga zahtevajući da im kaže gde je sakrio drogu.

Međutim, on je uspeo da im se otme i da pobegne do naplatne rampe odakle je pozvao policiju.

Međutim, kidnaperi nisu odustajali od namere da se domognu droge pa su se vratili do kuće njegovog prijatelja i pozvali ga da pođe sa njima da navodno potraže Slovenca.

Zatim su i njega odvezli, tukli ga ali je i on uspeo da im umakne i skloni se na jednu benzinsku pumpu.

Mada se predstavljao kao žrtva, žalio se da je otet i pretučen, iskusnim policijskim službenicima je Slovenčeva priča bila sumnjiva, pa su odlučili da pretresu kuću u kojoj je boravio.

Tamo je pronađeno 2,3 kilograma marihuane i 1,6 kilograma amfetamina pa su i on i njegovi otmičari završili u pritvoru.

I u stanu kidnapera policija je pronašla dokaze da su se bavili trgovinom narkoticima, nađena je manja količina marihuane, tri digitalne vagice sa tragovima opojne droge kao i novac za koji se sumnja da je stečen prodajom narkotika.

Policija nastavlja rad na ovom slučaju da bi se utvrdilo da li ima još narkotika koji su vlasništvo uhapšenog slovenačkog državljanina.

Video: Filmska akcija specijalaca: Ovako je izgledalo hapšenje članova klana Džonija sa Vračara

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA