≫ 

Uhapšen osumnjičeni za pretnje Jeleni Obućini: Preti mu 5 godina robije

Osumnjičenom P.N. je određena mera zadržavanja do 48 sati

  • 5
Ruke lisice  Jelena Obućina

Foto: Shutterstock, Printskrin: NewsMaxAdria

Posebno tužilaštvo za visoko-tehnološki kriminal je 1. decembra 2022 godine, odmah po prijemu informacije da je nepoznato lice ozbiljno pretilo fizičkim napadom na novinarku ”N1” preduzeća za javno informisanje iz Beograda, u saradnji sa Odeljenjem za visoko-tehnološki kriminal Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, preduzelo sve radnje predviđene zakonom kao i Obaveznim uputstvom Republičkog javnog tužioca o postupanju u krivičnim predmetima u kojima je ugrožena bezbednost novinara u vezi sa obavljanjem njihovog posla.

Specijalizovani policijski službenici su danas, 8. decembra 2022 godine, prateći zahteve Posebnog tužilaštva, identifikovali lice P.N., staro 47 godina, sa prebivalištem na teritoriji opštine Veliko Gradište, zajedno sa pripadajućim dokazima, kao osumnjičenog za izvršenje krivičnog dela Ugrožavanje sigurnosti Krivičnog zakonika Republike Srbije na štetu Jelene Obućine.

Za navedeno krivično delo zaprećena je krivična sankcija kazne zatvora do pet godina.

Osumnjičenom P.N. je određena mera zadržavanja do 48 sati u okviru koje će biti priveden na saslušanje u Posebno tužilaštvo za visoko-tehnološki kriminal, nakon čega će biti doneta javnotužilačka odluka o preduzimanju daljih dokaznih radnji o kojima će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Video: Pali krijumčari ljudi: Akcija hapšenja muškaraca koji su ilegalno prevozili Turke u EU

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🔴🔵⚪

    8. decembar 2022 | 14:17

    Свако треба да одговара за озбиљне претње али жено, спусти мало лопту и понашај се као Србкиња а не к'о неки странци, који нас мрзе.

  • He

    8. decembar 2022 | 14:44

    Pretnja 5 god a ubistvo 5 godina

  • Kristofer Hil

    8. decembar 2022 | 15:07

    Malo je 5, 10 godina za stoku...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA