Oslobađajuća presuda za ubistvo biznismena kod Surdulice: Nije bilo dovoljno dokaza

Više javno tužilaštvo u Vranju podiglo je optužnicu protiv V.P. u decembru 2018, zbog postojanja opravdane sumnje da je učinio krivično delo teško ubistvo

  • 0
Ubistvo Predrag Perić Žitorađa Surdulica Foto: S. Tasić

V. P. (37) iz okoline Vladičinog Hana presudom Višeg suda u Vranju oslobođen je optužbe da je 2017. godine ubio Predraga Perića (47), vlasnika Tehničkog pregleda Perić iz Žitorađa kod Surdulice.

Ubistvo se dogodio u selu Žitorađe u julu 2017. godine, kada je ispred objekta tehničkog pregleda, u kojem je Perić živeo sam, njegovo beživotno telo pronađeno u lokvi krvi, samo nekoliko desetina metara od puta Vladičin Han - Surdulica.

Više javno tužilaštvo u Vranju podiglo je optužnicu protiv V. P. u decembru 2018, zbog postojanja opravdane sumnje da je učinio krivično delo teško ubistvo.

On je optužen da je to delo počinio u sticaju sa krivičnim delom nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija (iz člana 348, stav 4, u vezi sa stavom 1 Krivičnog Zakonika).

Prema navodima optužnice, optuženi je navodno 23. jula 2017. godine, između 3 i 3.30 posle ponoći, u svom selu, ispred Tehničkog pregleda u vlasništvu oštećenog, "iz koristoljublja lišio života sada pokojnog Perića".

Inače, Predrag Perić bio je poznati biznismen kako u Surdulici, tako i u Vladičinom Hanu.

Optuženi je oslobođen usled nedostatka dokaza, ali oštećena strana i tužilaštvo na ovu nepravosnažnu presudu imaju pravo žalbe i u tom slučaju o njoj će odlučivati Apelacioni sud u Nišu.

(Telegraf.rs/S.T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA