≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Dete mi 8 meseci leži u zemlji, a čovek koji ju je ubio na suđenje dolazi sa slobode": Ispovest Nađine majke

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Od tog dana nama je život nam je na groblju. Čovek koji je kolima usmrtio moju ćerku ima 75 godine. On je svoj život proživeo. Danas se igra sa unučićima, dok mi obilazimo Nađin grob", kaže Jelena Tasić

  • 2
Nadja Tasic (11) poginula  nesreća Leban Foto: Privatna arhiva

Devojčica Nađa Tasić (11) iz okoline Lebana preminula je 25. marta ove godine nakon 10 dana borbe za život, a suđenje A.M. (75) koji ju je usmrtio kolima održano je juče.

Na ročištu je saslušano osam svedoka koji su objasnili kako je došlo do neseće i šta se dogodilo kasnije.

- Dvoje ljudi je videlo da se moja Nađa kretala bezbedno. Od škole ka kući išla je bankinom van kolovoza. Tada je na nju naleteo vozač koji ju je od silne udarca bacio u kanal. Umesto da joj pomogne on je ostavio kola i pobegao. Moje dete je umrlo u bolnici i već osam meseci leži u zemlji. Optuženi za Nađinu smrt juče je na ročište došao sa slobode - počinje svoju potresnu ispovest Jelena Tasić, majka nastradale devojčice.

Nađa je izgubila život na svega nekoliko koraka od kuće.

- Teško mi je u sudnici gledam čoveka koji ima 75 godina i koji se na sve načine bori da dane provodi na slobodi. Naš život je na groblju gde nam je Nađa sahranjena. On je na ročištu rekao da se: "Ne oseća krivim i da se našao na pogrešnom mestu u pogrešno vreme"- kaže Jelena. 

Prema njenim rečima, smogla je snage da o svemu javno priča jer želi da promeni svest ljudi. Da vozači moraju da budu pažljiviji, a da kazne za one koji oduzmu nečiji život u nesreći budu mnogo veće.

- Svaka nesreća koja se dogodi u Srbiji mi dodaje so na ranu. Tačno znam kako je roditelju kome je neko kolima usmrtio dete. Naši životi su uništeni. Mogu vam reći da pravde nema jer da ima Nađa bi bila sa nama- kaže Jelena i dodaje da ukoliko sud osudi A.M. za smrt njenog deteta dobiće maksimalnu kaznu zatvora od 6 godina.

Nađin grob

- Od tog dana nama je život nam je na groblju. Čovek koji je kolima usmrtio moju ćerku ima 75 godine. On je svoj život proživeo. Danas se igra sa unučićima, dok mi obilazimo Nađin grob. Ne želim mu ništa loše, ali smatram da mora da odgovara za smrt moje ćerke. Bio je u zatvoru samo dok nisu salušani svedoci i tužilac mi je rekao da je pušten na slobodu jer nema elemenata za pritvor - kaže kroz suze majka Jelena.

"Nađina želja"

Nadja Tasic (11) poginula  nesreća Leban Foto: Privatna arhiva

 

Tabla sa natpisom "Nađina želja" (pogledati iznad) stoji u školi gde je devojčica išla, ali i u porodičnom domu.

- Moja Nađa je napisala "želju" za koju je želela da svi znaju. Sada kada je nema jedino što mogu da učinim jeste da je javno objavim - kaže uplakana majka.

U školi gde je Nađa išla održana je humanitarna akcija pod njenim imenom.

- Škola je pokrenula humanitarnu akciju u Nađinu čast kako bi neko dete obradovali za Novu godinu jer je osmeh uvek bio Nađin izbor. Moja ćerka je primer deci da nisu bezbedni ni na trotoaru- dodaje Jelena. 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hogar

    9. decembar 2022 | 10:40

    E TO VAM JE SRBIJA I NJENI ZAKONI GDE OVA MATORA DRTINA KOJA JE TREBALO DA NIKAD NE IZADJE IZ PRITVORA SUD GA PUSTA ....KUCE DA JE UBIO IMAO BI VECU KAZNU...POD HITNO MENJATI OVE I OVAKVE ZAKONE KOJE VIDIO DA STITE PICINIOCE KRIVICNIH DELA..LOPOVE..NARKODILERE..UBICE

  • Vesna

    9. decembar 2022 | 11:59

    Srce be zaboli.... A zašto se ime ubice piše samo inicijalima? Niko više nema "petlju" ni za šta

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA