≫ 

Detalji ubistva vođa škaljarskog klana u Atini: Dedoviću glava pala na tanjir, Stamatović skočio na pištolj

Vođe škaljaraca u Atini ubijene pred porodicama

  • 1
Stamatović Stevan  Igor Dedović, pucnjava ubistvo Atina Foto: MUP RS, Printskin: Youtube/OneTV

Danas je održano suđenje kriminalnom klanu Veljka Belivuka na kom je okrivljeni Marko Miljković nastavio sa unakrsnim ispitivanjem okrivljenog svedoka Srđana Lalića. Jedna od tema bilo je i ubistvo vođa škaljarskog klana Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u Atini.

Lalić je istakao da ne zna kojim vozilom su Belivuk i Miloš Budimir otišli u Atinu jer je "vozio iza njih, a on sporo vozi". Dodao je da mu je Veljko Belivuk rekao da se tamo nalazi oko 20 pripadnika kavačkog klana.

- Belivuk mi je rekao da svi imaju isti zadatak - ispomaganje u lociranju Dedovića i Stamatovića, ali i Alana Kožara. Veljko mi je rekao da Kožar ima veze s njima - rekao je Lalić.

On je objasnio da mu je Belivuk dao novac za špijunsku opremu i dodao da se seća da je za oko 90 evra kupio kameru, a da su više GPS trekera imali na stadionu.

- U pratnji smo bili nekoliko dana. Nismo ih tada direktno pratili, mi smo dobili imena nekoliko restorana koje smo obilazili i hteli smo da postavimo kamere. Ne mogu da se setim kako je Veljko došao do zaključka da nisu tu. To su sve bile neke poluinformacije - dodao je Lalić.

Na pitanje Miljkovića kako se zvao advokat sa kojim su koordinisali tokom hapšenja Ljubomira Latinovića, Lalić je odgovorio da nije lično pričao sa advokatom, već da je prenosio Zviverove poruke. Dodao je da je Latinović iznajmio bicikl kojim je trebalo da pobegne posle likvidacije.

Podsetimo, Ljubomir Lainović likvidiran je od strane Belivuka i Miljkovića, a dovodi se u vezu sa napadima na Dedovića i Stamatovića.

Dedoviću glava pala u tanjir

Na pitanje da opiše detalje likvidacije, Lalić je rekao da je "100 odsto siguran da su nju obavili Lainović i Brašnjević, a druga dvojica umešana u ubistva bili su Zvicerovi iz druge ekipe".

- Po pratnji porodica se saznalo u kojoj su zemlji. Rekli su mi da Dedović nije imao reakciju i da je dobio metak u čelo, da mu je glava pala na tanjir. Stamatović je skočio na pištolj. Brašnjević je ubio Dedovića, a Lainović Stamatovića - ispričao je okrivljeni svedok.

Na pitanje Miljkovića kada mu je to on zatražio da aparate "Skaj" vrati na fabrička podešavanja, Lalić je odgovorio da "ne zna tačno, ali da sigurno zna Lainovićeva majka, jer su bez 'Skaja' ostali ona i drugi sin".

- Pare Lainoviću i Brašnjeviću nisu date. Te pare ste navodno ti i Veljko čuvali, pa davali na kašičicu - tvrdio je Lalić.

Ubijeni pred decom

Podsetimo, Igor Dedović i Stevan Stamatović ubijeni su u prepunom restoranu, u kom su bili sa suprugama i decom.

Sve se odigralo za manje od minut. Napadači su utrčali u restoran i usmrtili dvojicu škaljaraca sa više hitaca.

Za Igorom Dedovićem, koji je sa braćom Igorom i Jovicom Vukovićem označen kao jedna od vođa škaljarskog klana, bila je raspisana poternica zbog pokušaja dvostrukog ubistva Vojina Stupara i Miloša Radonjića, navodno bliskih kavačkom klanu, krajem marta 2016. godine u Kotoru.

Stevan Stamatović važio je za vođu kriminalne grupe iz Podgorice koja je blisko sarađivala sa škaljarskim klanom. On je bio osuđen na zatvorsku kaznu od 12 godina. Bio je u bekstvu i suđeno mu je u odsustvu.

Video: Snimak odvođenja škaljaraca: Ovako su ih ubacili u maricu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZoxiNS

    22. decembar 2022 | 01:33

    Ne mogu da se setim ko je pricao, ako nije Zabac, da mu se Lainovic pijan u klubu hvalio da je ubio Olivera Ivanovica i da je dobio pare za to. Jos jedan razlog zasto decka jos uvek nisu nasli.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA