"Ode, Mile": Lalić izneo užasne detalje ubistva Kapetana, Crna Gora potvrdila optužnicu za Veljka i Marka

Raduloviću su vezali ruke, a potom mu na glavu stavili najlonsku kesu vezali je električnim produžnim kablom oko vrata

  • 0
Belivuk, Miljković,  Lalić Foto: Marko Jovanović, TV Pink

U Specijalnom sudu juče je održano još jedno ročište u okviru suđenja kriminalnom klanu Veljka Belivuka.

Okrivljeni Marko Miljković nastavio je sa postavljanjem pitanja okrivljenom svedoku Srđanu Laliću, a jedna od tema bilo je i ubistvo Mila Radulovića, poznatog pod nadimkom Kapetan.

Miljković je upitao Lalića odakle mu informacija da je Mile Kapetan ubijen produžnim kablom, na šta je Lalić odgovorio da je video fotografije.

- Rekli ste "ode Mile". Ne znam ko ga je zadavio - rekao je Lalić.

Na pitanje gde je taj višesatne snimak Mila Kapetana u kom spominje sva krivična dela, a koji je Lalić spominjao, okrivljeni svedok je rekao da je očekivao da se snimak u nekom momentu pojavi na crnogorskom sudu, te da je zato govorio o njemu.

- Vi ste pokušali da zataškate. Rekao si da je izjava višesatna i smejao si se. On je upadljivo smršao od stresa i svega. Hvalili su se kako ga dobro hrane i da ima četiri pakle cigara dnevno. Taj snimak postoji i prinudno je snimljen, samo je pitanje momenta kada ćete da ga iskoristite. Snimili ste da zamaskirate njegov nestanak - dodao je Lalić.

Na Miljkovićevo pitanje ko se dopisivao sa telefona Mileta Kapetana tokom namamljivanja Aleksandra Šarca i Lazara Vukićevića, Lalić je rekao da su to bili Miljković i Radulović.

- Ti si se hvalio kako si naučio da kucaš kao on, jer je on kucao specifično, na primer sa četiri - pet slova e na kraju ili više uzvičnika - rekao je okrivljeni svedok.

"Trebalo je da ga raskomadaju"

Lalić je u svom svedočenju govorio o ubistvima Mila Kapetana i Joke.

- Dok sam bio u Turskoj pisao mi je Živković koji je planirao ubistvo Kapetana. Trebalo je da u jedan restoran dođe Risto i trebalo je da ga raskomadaju i ostatke bace u more. Nisam učestovao u tome. Vratio sam se nazad. Bio sam u kući sa Markom i Veljkom kada su se fotografije slale. Joku su Zvicerovi ljudi sačekali u Španiji savladali i ubili, sećam se njegove fotografije gde je krvav i vezan za stolicu. Pre ubistva Ljepoje, radili smo na ubistvu njegovog kuma Mladena koji je učestovao sa njim u pljački u Dubaiju. Dobili smo info da sedi u objektu na Bežanijskoj kosi, uspeo sam da uđem na njihovu mrežu, sve sam instalirao Radoju i on je mogao da prati snimke sa kamera sa svog računara. Za njega smo mislili da je učestvovao u atentatu na Zvicera. Kasnije smo dobili info da živi u Vest 65. Mladen je imao obezbeđenje i blindu i svuda se kretao tako. Taj plan se izjalovilo a u međuvremenu se saznalo da je nije učestvovao - rekao je ranije Lalić.

Video: Evo šta desi kad civilnim kolima presečete policijsku kolonu koja prati Belivuka u Specijalni sud

Potvrđena optužnica u Crnoj Gori

Viši sud u Podgorici potvrdio je optužnicu vezanu za otmicu i smrti Mila Radulovića zvanog Kapetana, a za šta se terete navodni članovi kavačkog klana.

Optužnicom su obuhvaćeni državljani Srbije Veljko Belivuk, Marko Miljković, Nebojša Janković i Ratko Živković.

Prema navodima SDT-a , Ratko Živković je stupio u kontakt sa Radulovićem tražeći od njega da se vide pa ga pozvao da dođe u njegovu kuću koja se nalazi u Spužu u Stanjevića Rupi tvrdeći da se radi o bezbednom i sigurnom mestu.

"Radulović je u tom objektu držan do 21. decembra 2020. godine, a za koje vreme su mu Belivuk, Miljković, Kašćelan, Zvicer, Vujotić, Živković, Knežević, Radonjić, Vučković, Đurović i Roganović pretili i obmanjivali ga kako bi iznudili novac i informacije ko su pripadnici suprotstavljene kriminalne organizacije, gde im se nalaze 'štekovi' sa oružjem i droga sa kojom trguju. Preko njegovog kriptovanog telefona i aplikacije Skaj u njegovo ime slali su preko aplikacije Skaj poruke i namamljivali pripadnike suprotstavljenog škaljarskog klana da dolaze na određene lokacije gde bi ih potom likvidirali", navedeno je u optužnici.

Kada su, kako istraga sumnja, osumnjičeni od Radulovića izvukli sve informacije i podatke koji ih zanimaju, lažno su mu obećali da će ga pustiti da živi u Španiji.

Radonjić i Đurović su 21. decembra 2020. godine u kući koju je obezbedio Roganović ubili Radulovića tako što su mu "vezali ruke, a potom mu na glavu stavili najlonsku kesu vezali je električnim produžnim kablom oko vrata". Telo Radulovića je prevezeno do napuštenog vojnog objekta - ukopa na vrhu Babina glava – na Cetinju gde je "zapaljen na lomači napravljenoj od 23 stare automobilske gume i 50 kilograma roštiljskog ćumura".

Video: Ko se sve pojavio na suđenju klanu Veljka Belivuka: Snimci iz hodnika sudnice u Ustaničkoj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA