≫ 

Tužilaštvo traži 7 godina zatvora za majku koja je vrelom vodom ispekla sina: Podignuta optužnica

Trogodišnjak je preminuo u stanu svoje bake D.T.

  • 1
Hapšenje, žena, devojka Foto: Shutterstock

Protiv T.S. (32) iz Niša Osnovno javno tužilaštvo u Nišu podnelo je Osnovnom sudu u Nišu optužni predlog zbog postojanja opravdane sumnje da je učinila krivično delo kršenje porodičnih obaveza.

Tužilaštvo je predložilo da se okrivljena oglasi krivom i osudi na kaznu zatvora u trajanju od 7  godina.

Dana 29.12.2022. godine, na zvaničnom sajtu Osnovnog javnog tužilaštva biće istaknut optužni predlog protiv imenovane, sa anonimizovanim podacima o ličnosti, shodno Pravilniku o anonimizaciji i zaštitu podataka o ličnosti.

Podsećanja radi, trogodišnjak je preminuo u stanu svoje bake D.T. u ulici Nova železnička kolonija nakon što se, kako su njih dve tada kazale ekipi Hitne pomoći a zatim i policiji, popario vrelom vodom iz tuša. One su tada objasnile da je mališan izmakao njihovoj pažnji dok su hranile i oblačile ostalo dvoje dece T.S. Tvrdile su da je dečak nakon povređivanja bio živ te da su ga namazale mašću za opekotine a da su primetile da ne diše tek oko tri sata ujutro.

Međutim, na saslušanju pred Osnovnim javnim tužilaštvom T.S. se branila ćutanjem a njena majka, protiv koje je takođe podneta krivična prijava za isto delo u redovnom postupku, je promenila prvobitnu izjavu. Tvrdila je da ni ona ni T.S. nisu bile prisutne u vreme povređivanja trogodišnjaka, odnosno da su u to vreme bile u Centru za socijalni rad.

Prema navodima D.T., njena jedanaestogodišnja ćerka je bila ta koja je kupala mališane i G.S. poparila vrelom vodom Njene navode potvrdila je i jedanaestogodišnjakinja koja ima status posebno osetljivog svedoka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mima

    28. decembar 2022 | 15:30

    samo sedam godina, nemam reci,,,,, svoje dete vrelom vodom,,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA