Ovo su teroristi sa francuske poternice koje su pali u Subotici: Jedan je snajperista Hamza, drugi je Kapetan

Uhapsili su Abdul Basir Hasanija zvani Kapetan, oficir avganistanske vojske i snajperista Mer Hamza, komandir jedinice Bardi 313 jedinice u Avganistanu, po čemu je i kamp i dobio ime.

  • 19
Uhapseni u Subotici Foto: Privatna arhiva

Pripadnici Radne grupe MUP-a Srbije za sprečavanje iregularnih migracija i krijumčarenja ljudi na području Subotice uhapsili su Abdul Basir Hasanija zvani Kapetan, oficir avganistanske vojske i snajperista Mer Hamza, komandir jedinice Bardi 313 jedinice u Avganistanu, po čemu je i kamp i dobio ime.

Za njima je raspisana poternica Francuske.

Na području Radanovačke šume pronađeno je 109 iregularnih migranata, od kojih je 25 bezbedno interestanih lica, protiv kojih će biti preuzeti mere u skladu sa zakon.

Među pronađenim migrantima, otkrivena su, kako smo naveli, dva lica koja potražuju svetske policije zbog više različitih krivičnih dela.

Subotica, nađena puška Foto: MUP, Ovo je puška koja je nađena

Tokom akcije, policija je pretragom terena pronašla automatsku pušku sa dva pripadajuća okvira i municijom, kao i manju količinu marihuane.

Iregularni migranti, koji nisu bezbednosno interesantni biće prebačeni u prihvatne centre.

Pripadnici Radne grupe sproveli su i akciju pojačane kontrole na teritoriji Horgoša, gde su pronašli migrante koji će biti prebačeni u prihvatne centre.

Akcije su sprovedene u okviru kontinuiranog rada na suzbijanju iregularnih migracija, uz angažovanje pripadnike Radne grupe, formirane po nalogu ministra unutrašnjih poslova, u saradnji sa novosadskim odredom Žandarmerije i Upravom granične policije.

Video: Među uhapšenim migrantima kod Subotice, lišena slobode dva lica koja su na svetskim poternicama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoki

    29. decembar 2022 | 15:01

    Nadam se da drzava nece da ih isporuci Francuskoj kao sto i oni nama nisu isporucili Haradinaja kad ga uhapslili...

  • Maja

    29. decembar 2022 | 13:41

    Govori narod sa Radanovca, Makove sedmice da cuju puskaranje. Stalno salju snimke grupe migranata koji s ekrecu ka sumama na granici u viber grupu Subotica uzivo. Zaposednuse nasu teritoriju. Svaka cas zandarmeriji koja rizikuje svoj zivot, jer ovde vlada mafija, gerila, teroristi. Ovde je drzava ta koja ne resava problem na nivou ulaska migranata na nasu teritoriju. Ovo je velika stvar za Suboticane ali nista na nivou drzave.

  • dziber iz beograd

    29. decembar 2022 | 13:52

    Uvedite dozivotne kazne za krijumcare, pa da vidimo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA