≫ 

Najtužnija slika stigla je danas iz Kragujevca: Na stotine zapaljenih sveća u znak sećanja na Nikolinu

Nikolina J. (13) je preminula juče ujutro u kragujevačkom Univerzitetskom kliničkom centru

  • 17

Trinaestogoišnja Nikolina J. je juče je preminula od posledice udara kolima na pešačkom prelazu u Bulevaru kraljice Marije koji se dogodio 7. decembra, a danas je ceo grad plakao za devojčicom. 

Na skupu kod „Big fashon” centra (nekadašnje „Plaze”) okupili su se Nikolini prijatelji i školski drugovi iz OŠ „Treći kragujevački bataljon”, deca s kojima je trenirala u Odbojkaškom klubu „Smeč 5”, rođaci, komšije i brojni Kragujevčani.

U ime svih njih obratila se Maja Jović, jedna od organizatora skupa na kome je zatražena pravda za Nikolinu.

– Nikolinu više ništa ne može da vrati. Juče u ranim jutarnjim satima, posle 20 dana na respiratoru i moždane smrti, njeno srce je prestalo da kuca. Tog 1. januara Kragujevac je izgubio mnogo, roditelji svoje dete, sestra – setru a naša deca školsku drugaricu sa kojom su zajedno trenirali odbojku a počinitelj je još uvek na slobodi, saopštila je ona.

Prema njenim rečima Kragujevčani su se okupili da upale sveće na mestu nesreće i pomole se za Nikolinu ali i da apeluju da se ovakve tragične nesreće ne događaju više u našem gradu koji je donedavno bio relativno bezbedan grad kada je saobraćaj u pitanju.

Nikolinim roditeljima ni posle tri nedelje nije saopšteno ko je počinilac koji ju je kolima udario na pešačkom prelazu. Zbog čega se njegovo ime krije od javnosti. Svi se pitamo ko i zbog čeg štiti počinioca koji je posle 48 sati pušten na slobodu dok se Nikolina borila 20 dana na respiratoru u moždanoj smrti i veštačkoj komi, zapitala se ona apelujući na javnost da počinilac bude adekvatno kažnjen – „jer jedino prava kazna može doprineti da se ovakve tragedije više ne ponavljaju” i opomena vozačima „da ne jure sa 90 kilometara na sat kroz Bulevar kraljice Marije”.

Nikolina J. (13) je preminula juče ujutro u kragujevačkom Univerzitetskom kliničkom centru.

U Kragujevcu je 10. decembra održan protest građana kod mesta u blizini Tržnog centra „Big fešn” gde ju je na pešačkom prelazu oborio putnički automobil, kako je tada saopšteno iz Policijske uprave Kragujevac. Vozaču je određen pritvor.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pirlo

    2. januar 2023 | 14:48

    Pa jel vozac koji je udario devojcicu kolima u pritvoru ili se ne pokrece istraga protiv njega? Jedno automatski iskljucuje drugo.

  • ја

    2. januar 2023 | 13:57

    Ово је друго дете настрадало у Крагујевцу за кратко време.Девојчица од 17 година настрадала је пре годину ипо код ТЦ Рода када је на њу налетела жена од 86 година живота на пешачком,а сада друга девојчица код ТЦ Плаза на исти начим.Саобраћај у Кг је неподношљив.

  • Slobodan

    2. januar 2023 | 16:22

    Da se odmah objavi sa imenom i prezimenom ko je ubio devojcicu, zasto i od koga se kriju ubice nase dece na pesackim prelazima? Ovo nema ni na divljem zapadu. Treba svi koji imamo decu da izadjemo na ulice.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA