≫ 

Albanac pucao na srpske dečake koji su nosili badnjak iz vozila u pokretu: Detalji užasa kod Štrpca

Dečaci su su zadobili prostrelne rane, jedan dečak je pogođen u šaku a drugi u rame i tek pukom srećom nisu stradali niti su životno ugroženi

  • 34
Selo Gotovuša, hitna pomoć Foto-kolaž: Google Maps, Shutterstock

Dvojica srpskih dečaka, rođaci Stefan Stojanović (11) i Miloš Stojanović (21) ranjeni su danas u Gotovuši kod Štrpca kada je na njih, bez ikakvog povoda, iz vozila u pokretu pucao lokalni Albanac.

"Deca su u trenutku napada išla pored puta i nosila Badnjak kada je napadač na njih otvorio rafalnu paljbu", navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Dečaci su su zadobili prostrelne rane, jedan dečak je pogođen u šaku a drugi u rame i tek pukom srećom nisu stradali niti su životno ugroženi.

Ranjeni Stefan i Miloš se u ovom trenutku transportuju u KBC Gračanica.

"Reč je očiglednom pokušaju ubistva nedužne srpske dece koja su zasmetala samo zato što su nosila Badnjak i time jasno pokazala da su Srbi. Iako je više očevidaca videlo registraciju vozila iz kog je pucano, lokalna policija je vozilo pustila", navodi se u saopštenju KiM.

"Ovakav napad direktna je posledica antisrpske politike Aljbina Kurtija koji svojim ponašanjem i potezima ohrabruje sve one koji žele srpsku krv, čak i na Božić. Zahtevamo hitnu i odlučnu reakciju međunarodne zajednice, a Kancelarija za Kosovo i Metohiju će porodicama i povrrđenima pružiti svu neophodnu pomoć", dodaje se u saopštenju.

Video: Posetili smo Kosovsku Mitrovicu za Badnji dan: Pogledajte kako izgleda centar grada

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lazar

    6. januar 2023 | 16:16

    Šiptari seme vam se zatrlo.

  • Super Brundo

    6. januar 2023 | 16:25

    Pa vi jos trazite od KFOR-a, od mrskog okupatora, da garantuje bezbednost Srbima.To veze sa pamecu nema.Neko ko je dosao sa ti ukrade zemlju treba da te cuva?!Sto se Albanaca tice njih zanima etnicki cisto Kosovo, bez Srba, manastira, crkava i grobalja jer samo tako Albanija moze da izvrsi aneksiju.

  • Nikolas

    6. januar 2023 | 16:25

    I SAD CE DA USLEDI OSTRA OSUDA IZ BEOGRADA UMESTO DA SE TRAZE RUSKE I KINESKE BAZE !!!! SA NATO FASISTIMA I OKUPATORIMA SRBIJE NEMA MIRA JER SU ONI ZA VELIKU ALBANIJU !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA