Novosađaninu osumnjičenom za 3 krivična dela produžen pritvor: Nije pružio pomoć povređenima u saobraćajki

Pedesetdvogodišnji Novosađanin je, podsećamo, uhapšen u noći između suibote i nedelje, 3. decembra prošle godine, posle gotovo filmske potere novosadskim ulicama

  • 0
Policijski uviđaj Foto-ilustracija: Milena Đorđević

Novosađaninu R. B. (52), osumnjičenom za tri krivična dela, rešenjem Osnovnog suda u Novom Sadu produžen je pritvor do 2. februara, prenose Novosti.

Istraga protiv ovog pedesetdvogodišnjaka se vodi zbog sumnje da je ugrozio javni saobraćaj, nije pružio pomoć povređenima u saobraćajnoj nesreći i napada na službeno lice u obavljanju službene dužnosti.

On na saslušanju u Osnovnom javnom tužilaštvu nije izneo svoju odbranu, a pritvor mu je određen zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi u kratkom vremenskom periodu mogao ponoviti krivična dela za koja je osnovano sumnjiv.

Pedesetdvogodišnji Novosađanin je, podsećamo, uhapšen u noći između suibote i nedelje, 3. decembra prošle godine, posle gotovo filmske potere novosadskim ulicama. On je bežeći od policije, udario jedno policijsko službeno vozilo i tada su dva saobraćajca lakše povređena. Nastavljajući i dalje da vozi, kako se sumnja, pokušao je „uaidjem“ da udari dva policajca, koji su se bacili u stranu da izbegnu udar, i tada su obojica lakše povređeni.

Pokušavajući da pobegne čuvarima reda, kako se sumnja, osam puta je prošao na crveno svetlo. Zaustavljen je na raskrsnici Bulevara oslobođenja i Ulice Narodnog fronta, a alkotestiranjem je utvrđeno da je vozio pod dejstvom alkohola, sa 1,21 promil alkohola u organizmu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA