Porodica ubijenog Stefana Filića o suđenju: Nije lako sresti se oči u oči sa optuženim za ubistvo vašeg deteta

"Zamenom zatvorskog pritvora za kućni sa nanogicom, optuženom Mitru Pandureviću, žalbeno veće Apelacionog suda je još jednom donelo odluku gde smo mi kao roditelji duboko povređeni i poniženi", navodi porodica

  • 7
Stefan Filić Foto: Privatna arhiva

Porodica mladića Stefana Filića, koji je ubijen u februaru 2020. godine oglasila se, kako navode, zbog velikog interesovanja medija. Bar dva novinara dnevno pozovu da pitaju dokle se stiglo sa suđenjem, navodi porodica i podseća da je suđenje zatvoreno za javnost.

"Sudsko veće je donelo takvu odluku i mi ćemo je poštovati, kao i sve do sad. U obavezi smo da ne iznosimo detalje u javnost što se daljeg postupka tiče, a od vas očekujemo razumevanje za isto. Zamenom zatvorskog pritvora za kućni sa nanogicom, optuženom Mitru Pandureviću, žalbeno veće Apelacionog suda je još jednom donelo odluku gde smo mi kao roditelji duboko povređeni i poniženi, ali nekako i dalje verujemo u pravosudne organe i nadamo se da će pravda biti utvrđena i da će se optuženi kazniti adekvatnim kaznama za delo koje su počinili", navodi porodica u mejlu prosleđenom medijima.

"Nije lako sresti se oči u oči na parkingu smederevske tvrđave sa optuženim za ubistvo vašeg deteta, gledati kako ga porodica odvodi kući bez neke posebne pratnje i ostati zdrav, što se naravno nije moglo ni desiti jer je Stefanova majka završila u hitnoj i danima bila loše. Kako su Novosti saznale, sud je smatrao da pošto je prošlo tri godine od ubistva, i zbog dužine trajanja suđenja, proces može da se nesmetano odvija i ovako", navodi porodica.

Stefan Filić Foto: Privatna arhiva

Pitaju se ako je tri godine dovoljno, zašto Stefan nije došao majci za praznike. "Da li je tri godine pod zemljom isto što i tri godine u pritvoru?".

"Porodica Filić bi ovakvu zamenu pritvora oberučke prihvatila da je moguće da joj se Stefan vrati, sve ostalo bi bilo nebitno. Da je to moguće verovatno ni ovog postupka pred sudom ne bi bilo, svi bi bili srećni, a ovako jedna porodica slavi povratak, a druga sem što žali za nečim što nikad vratiti ne može, doživljava još dodatne stresove".

"Oprostićete na  ,savladale su nas emocije, ovo govorimo isključivo kao roditelji koji su zauvek izgubili dete, ne želimo da dovodimo u pitanje ničije odluke, ali smatramo da ovakvim činom država njih dovodi u privilegovan položaj, smatrajući da je naša tragedija manja i lakša od toga što su oni u pritvor, no valjda su i to udarci koje ćemo preživeti, ono najgore nam se već desilo", navodi porodica.

Porodica je medije uputila da se za sve informacije u vezi suđenja obrate Višem sudu u Smederevu.

Podsetimo, ponovni postupak za ubistvo Stefana Filića (19) počeo je 9. novembra u Višem sudu u Smederevu, a sve zbog vraćanja predmeta od strane Apelacionog suda na dodatnu doradu.

Stefan Filić je ubijen u februaru 2020. ispred jedne diskoteke u Velikoj Plani. Njegovog mlađeg brata i drugove tada je napala grupa mladića u kojoj su bili Nikola Bojović i Mitar Pandurević. Kako je sud utvrdio, oni su Filića šutirali na zemlji i naneli mu povrede glave, od kojih je preminuo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Elena

    12. januar 2023 | 19:15

    Bruka i sramota za pravosuđe! Imate sve činjenice i tri godine ne možete da donesete presudu. Da nećete i da ga oslobodite? Pravda za Stefana!!!

  • Veteran

    12. januar 2023 | 18:59

    Ne bi ga vodili ni otac ni majka, a ni bog Otac ga ne bi spasao.......

  • Dejan

    12. januar 2023 | 20:15

    Pošto država ne može pravdu da uzme u svoje ruke biće da će drugi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA