Šta sve znamo o ubistvu Ivane sa Zvezdare: Dok se borila za život, pribavila neoborivi dokaz

Ubica je rukama Ivani stezao usta i nos dok nije izdahnula, pa je zaključao stan i ključ poneo sa sobom

  • 12
Ivana Krivokapić, Zvezdara, ubistvo Foto: N.B., Marko Jovanović

Više javno tužilaštvo u Beogradu izdalo je juče naredbu Višem sudu za raspisivanje poternice i određivanje pritvora Jetmiru G. (24) državljaninu Crne Gore zbog sumnje da je u stanu na Zvezdari 23. decembra prošle godine udavio Ivanu K. (26) sa kojom je, navodno, bio u emotivnoj vezi.

Ona će prema, saznanjima portala "Telegarf.rs", biti aktivirana već u ponedeljak.

Nakon saznanja da je Jetmir osumnjičen za teško ubistvo došli smo u kontakt sa njim koji je "rekao da se nalazi u kući i demantovao bilo kakvu umešanost u zločin". 

Ivana Krivokapić, umrlica Foto: N.B.

Obdukcija je pokazala da je ubica (23.decembra prošle godine) rukama Ivani stezao usta i nos dok nije izdahnula, pa je zaključao stan i ključ poneo sa sobom. Sumnja se da je istog dana autobusom napustio teritoriju Srbije.

Kako je "Telegraf.rs" juče ekskluzivno objavio, DNK-a Jetmira G. nađen je ispod noktiju ubijene. To ukazuje da ga je ona grebala po licu i rukama boreći se za svoj život. 

Na osnovu podataka koje za sada naš portal poseduje, a deo su istrege objavljemo kako su se Ivana i Jetmir upoznali, kako je ubijena i kako je osumnjičeni napustio Srbiju.

mart 2022.godine

Jetmir G. (24) na Prokletijama na planinarenju upoznaje Ivanu K. (26). Tada razmenjuju brojeve telefona. Prema njegovim rečima, gotovo svaki dan se čuje sa studentkinjom. Zbog nje i drugova koji mu žive u Beogradu sve češće dolazi.

11. decembar 2022. godine 

Albanac Jetmir G. iz Crne Gore po ranijem dogovoru dolazi u Beograd kako bi se video sa Ivanom K. i svojim prijateljima.

22. decembra 2022. godine  

Jetmir G. čeka Ivanu da završi rad u kafiću kako bi popili piće. On je taj dan prati do kuće.

23.decembra 2022. godine

Sumnja se da je Jetmir G., između 00:37 i 5:30 časova lišio života Ivanu K., sa kojom je bio u emotivnoj vezi. Ubistvu je prethodila svađa. U besu je, kako se sumnja, krenuo da joj rukama steže usta i nos dok nije izdahnula, pa je zaključao stan i ključ poneo sa sobom.  Jetmir G. rano ujutru kupuje autobusku kartu i napušta Srbiju.

24.decembra 2022. godine

Ivana se nije javila braći na telefon koji iz Pančeva dolaze u Beograd, ali ne mogu da uđu u stan. Pozivaju policiju, a kroz prozor ulaze u stan. Tamo zatiču Ivanu sa povredama na vratu i rukama. Lekari konstatuju smrt.

Objava, ubijena Ivana, ubistvo studentkinje Printskrin: Facebook

27.decembra 2022.godine 

U Lovćencu sahranjena Ivana K.

30. decembar 2022. godine 

Po prijemu nalaza odbukcije sa toksikologijom, Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je istragu protiv NN lica zbog ubistva Ivane K.. Tužilac se tada izjasnio da je devojka lišena života tako što ju je ubica ugušilo davljenjem.

13.januar 2023.godine

Više javno tužilaštvo u Beogradu donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv Jetmira G., zbog sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo iz niskih pobuda, ljubomore, za koje je zaprećena kazna od najmanje 10 godina ili doživotni zatvor. Tužilaštvo je predložilo sudu da Jetmiru G. odredi pritvor i da naloži raspisivanje poternice za njim.

Zločin u brojkama

26 godina imala Ivana K. kada je ubijena

24 godine ima osumnjičeni Jetmir G.

10 meseci Ivana i Jetmir se druže

11 dana pre  Jetmir dolazi u Beograd iz Crne Gore

2 dana se Ivana nije javljala na telefon braći iz Pančeva

6 dana nakon zločina otkriveno da je Ivana ubijena

22 dan prošlo od ubistva studentkinje

10 godina minimalna kazna zatvora za ubistvo

(Telegaraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA