3 dečija života ugašena za 30 dana u nezgodama u Srbiji: Ovako je mališan (9) iz Obrenovca stradao ispred kuće

Novi Pazar, Kragujevac i Obrenovac oplakuju svoje mališane. Roditelji smatraju da im decu ništa neće vrati, ali od države očekuju kazne koje će biti za primer drugim vozačima

  • 7

Građane Srbije u prethodnih mesec dana zgrozile su tri velika tragedije - troje dece stradalo je u saobraćajnim nezgodama.

Novi Pazar, Kragujevac i Obrenovac oplakuju svoje mališane. Roditelji smatraju da im decu ništa neće vrati, ali od države očekuju kazne koje će biti za primer drugim vozačima.

Obrenovac - 5. januar 2023. godine

U poslednjem slučaju koji se na Badnji dan dogodio u Obrenovcu život je izgubio M.V. (9). Osnovno javno tužilaštvo u Obrenovcu vodi istragu koja bi trebala da utvrdi ko je odgovoran za nezgodu.

Prema informacijama koje nezvančno posedujemo, V.M. je pokušao van pešačkog da pređe ulicu. Na njega je kolima naleto S.S. koji je vozio propisnom brzinom. Vozilom je upravljao sa probnom vozačkom, a pored njega je bio iskusan vozač. Nesreća se dogodila na očigled njegove majke. Dečak je nakon nezgode prevezen u bolnici gde je sedam dana kasnije  podlegao povredama. Sahranjen je u Obrenovcu.

Tužilaštvo je naredilo obdukciju tela nastradalog deteta.

Kragujevac - 7.decembar 2022.godine 

Juče je u suzama bio u Kragujevac. Stotina duša plakalo je i protestvovalo u Kragujevcu na mestu gde je devojčicu N. J. (12) 7. decembra prošle godine udario vozač automobila. Ona je preminula 1. januara ove godine.

Kraj pešačkog prelaza u Bulevaru Kraljice Marije, na kome ju je autom pokosio bahati vozač,  i juče su zapaljene sveće. Neutešni roditelji Vera i Bogoljub su apelovali na nadležne da se vozač pritvori i tako spreči da nekoj drugoj porodici nanese zlo.

Vera i Bogoljub Janković Foto: Marko Jovanović

"Mi tražimo da se čovek koji je vozio 90 na sat, i udario našu ćerku dok je prelazila ulicu na pešačkom prelazu, zatvori. On joj nije ni prišao, dok je ležala na asfaltu, nego je gledao štetu na svojim kolima. Mi se birimo da niko ne doživi našu sudbinu", rekla je Vera Janković.

Dvanaestogodišnjakinja nastradala na pešačkom prelazu, bahati vozač vozio 90 km/h i pušten je da se brani sa slobode. 

Novi Pazar - 12.decembar 2022. godine

Tinejdžerka M. Z. (15) poginula je 12.decembra prošle godine  u Novom Pazaru oko 6.45 na putu do škole, kada je na nju "golfom 6" naleteo tinejdžer B. H. (17) dok je prelazila pešački prelaz u naselju Mur. Nakon udara podletela je pod točkove kombija, koji se kretao suprotnim smerom, za čijim volanom je bio S. Ć. (58). On je prešao preko njenog tela i pobegao, ali je ubrzo uhapšen, kao i maloletni vozač, koji se sam predao policiji.

Otac nastradale tinejdžerke E. Z. nakon tragedije obratio se novinarima. 

- Mi smo s Peštera, pa je Melisa morala da se preseli kog mog sestrića u Mur jer drugačije ne bi mogla da putuje u srednju školu. I tog jutra je krenula u grad na nastavu. Živela je na 100 metara od pešačkog prelaza na kom je pokošena. Čuo sam da je mladić vozio više od 100 km/h. Kod tog prelaza je svako jutro čekala drugaricu i njenu mamu, koja ih je vozila u školu, ali sada je žena zakasnila samo minut po nju. Drugaričina majka je odmah javila mom sestriću šta se desilo i tako sam i saznao od njega. Moja ćerka je lepo živela, uvek je bila srećna, sve je bilo kako treba. Ima i mlađeg brata. Svaki vikend sam dolazio kolima po nju i drugarice i vozio ih na Pešter, pa onda nedeljom uveče vraćao u Novi Pazar. Četiri meseca je išla u Školu za dizajn tekstila i kože i bila je odličan đak. Volela je to što uči. Sahrana će verovatno biti danas - rekao je neutešni otac za Srpski telegraf.

Tinejdžer B. H. tereti se za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, a vozač kombija je uhapšen nakon bekstva za nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nesreći.

Građani u Novom Pazaru protestovali su zbog saobraćajne nesreće u kojoj je poginula devojčica i zatražili postavljanje trotoara, video-nadzora, ležećih policajaca i saobraćajne signalizacije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ја

    15. januar 2023 | 09:05

    Сви заборављају девојчицу страдалу у Крагујевцу код ТС Рода пре отприлике годину,годину ипо дана када је на њу налетела жена на пешачком прелазу.До дана данашњег на том месту није постављен лежећи полицајац,а улица је изузетно прометна.

  • Hogar

    15. januar 2023 | 09:10

    PA KAD KAZNE NEMA ZA NASILNU VOZNJU....ZAKON U SRBIJI KROJEN ZA UBICE..LOPOVE...NARKODILERE....RAJ

  • Vozač

    15. januar 2023 | 11:37

    Za nesreće u Kragujevcu i Pazaru jesu krivi vozači, ali za nesreću u Obrenovcu je majka devojčice kriva. Kako je moguće da majka dozvoli detetu prelazak preko ulice van pešačkog prelaza? Kako moze vozač tu da bude kriv, ako se kretao propisnom brzinom? Pešaci moraju da znaju, da i oni mogu da budu krivi ako istrče na put ispred vozila, a da mu ne ostave dovoljno vreme za reakciju i dovoljno mesta za zaustavljanje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA