Tri godine zatvora vozaču koji je u Mirijevskom bulevaru usmrtio ženu: Do sada više puta kažnjavan

Konstantinović je na suđenju priznao krivično delo, a ranije je više puta prekršajno kažnjavan zbog vožnje bez dozvole.

  • 10
Nesreća Boljevci, čovek pao sa skutera Foto: Telegraf.rs

Denisu Konstantinoviću, koji je pre godinu dana u Mirijevskom bulevaru u Beogradu, automobilom na trotoaru udario i tako usmrtio ženu Zlatu Živković, Apelacioni sud smanjio je kaznu zatvora za pola godine i optuženog pravosnažno osudio na tri godine zatvora.

Njega je sredinom oktobra Viši sud u Beogradu prvostepeno osudio na tri i po godine zatvora za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja.

Konstantinović je vozio neregistrovan automobil i bez vozačke dozvole, brzinom većom od 82 kilometra na čas. Zbog nedozvoljene brzine izgubio je kontrolu, pa se vozilo zanelo na kolovozu, skrenulo najpre u levu stranu i prešlo preko središnje razdelne linije u kolovoznu traku namenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smera, a potom je izletelo sa kolovoza na trotoar i udarilo u ženu koja se tu nalazila sa suprugom Jovicom. Zatim je udario i u metalni stub ulične rasvete koji je odvalio i bacio na trotoar i kolovoz 45 metara od ležišta.

Utvrđeno je da je vozilo nastavilo kretanje zanošenjem po trotoaru i udaranjem u betonski zid i metalnu ogradu pored kolovoza, a zatim se odbilo i ponovo vratilo na kolovoz gde se zaustavilo 35 metara od mesta izletanja.

Konstantinović je na suđenju priznao krivično delo, a ranije je više puta prekršajno kažnjavan zbog vožnje bez dozvole.

(Telegraf.rs, Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stvarno

    16. januar 2023 | 10:01

    Sramota

  • Tt

    16. januar 2023 | 10:29

    Sramotno ako je propisana kazna do tri puta veća! Sudija mu je našao ogromne olakšavajuće okolnosti i pored skandalozne,, vozačke biografije"? Koje? Ovakve kazne za ubistva u saobraćaju neće delovati preventivno.

  • Miško

    16. januar 2023 | 10:27

    Svi razlozi da mu povećaju kazni, a oni mu smanjili... E, sudijo, da je tvog nekog, drugačije bi ti... U Srbiji ljudski život je najjevtiniji...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA