≫ 

Novi detalji tragedije kod Sombora: Vraćao se iz kafića, pijan usmrtio dečaka i pobegao, pa odvezao druga kući

"Čuli smo da A. G. nije bio sam u automobilu, najverovatnije je kad je pobegao ostavio tog prijatelja koji je bio sa njim, pa se vratio u Sombor i predao se policiji"

  • 0
Andrej G Foto: Privatna arhiva

Četrnaestogodišnji dečak D. M. poginuo je u nedelju popodne na Bezdanskom putu kod Sombora kada je na njega automobilom marke "fiat panda" naleteo A. G. (24) iz Bezdana, koji je u trenutku nesreće bio pijan.

Vozač je, kako su ispričali očevici, velikom brzinom išao iz Sombora ka Bezdanu i dečaka, koji je bio sa drugarima, pokosio bukvalno ispred njegove kuće.

Pošto je oborio mališana, A. G. je pobegao, ali se ubrzo predao policiji. Nakon hapšenja njemu je izmereno 0,9 promila alkohola u krvi i određeno mu je zadržavanja do 48 sati, u kom roku će biti saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Somboru.

Dva krivična dela

"Protiv nesavesnog vozača će biti podneta krivična prijava za dva dela - teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći povđenoj osobi u saobraćajnoj nesreći. Tužilaštvo je zatražiti i da mu se nakon saslušanja odredi pritvor", kaže izvor.

Očevici i komšije nastradalog dečaka kažu da je pre nesreće on bio sa nekoliko drugara i da su bili na biciklama.

"Vozilo je išlo jako brzo, a drugari su upozorili D. M. na automobil, jer je dečak bio jedini koji je išao tom stranom ulice. On se pomerio malo i sišao sa bicikla, ali A. G. nije uspeo da iskontroliše vozilo i naleteo je pravo na dečaka", kaže sagovornik.

Nesrećni dečak preminuo je u bolnici od zadobijenih povreda, a njegovo telo poslato je na obdukciju kako bi se utvrdilo koje povrede su bile fatalne po njega.

Neverovatan splet okolnosti je i to da je na istom mestu pre nekoliko godina udes imao i dečakov otac.

"Videli smo vozila Hitne pomoći i kako ga reanimiraju na licu mesta. Jezivo je bilo, ali brzo su ga odvezli u bolnicu. Molili smo Boga da preživi, ali crne vesti su nam stigle", kaže prijateljica dečakove porodice.

"Dečak živi sa bakom, dekom i majkom, nismo nikada pitali za oca i ne znamo mnogo o njemu, ali znamo da je čovek imao saobraćajnu nesreću na istom mestu gde mu je sin poginuo, samo prekoputa", dodala je naša sagovornica.

Prijateljica kaže da će porodica teško prežaliti ovakakv gubitak i da im je D.M. svima bio mezimac.

"Bio je divno dete, ma za poželeti, da ti bude drago samo što ga poznaješ", kaže ona.

Vraćao se iz kafića

Mladić koji je vozio "fiat smrti", prema rečima našeg izvora, kobne večeri vraćao se iz kafića u Somboru.

"Čuli smo da A. G. nije bio sam u automobilu, najverovatnije je kad je pobegao ostavio tog prijatelja koji je bio sa njim, pa se vratio u Sombor i predao se policiji", objašnjava nam izvor Kurira.

Poznanici mladića kažu da A. G. nije problematičan i da je ovo, najverovatnije, prvi put da je izazvao ovakvu tragediju.

"Poznajem mladića iz viđenja, znam da je radio u Beču, a mislim da je još uvek tamo, samo je sada došao na odmor ili tako nešto. Ovde ima devojku i nije bilo do sada ništa loše da se čuje o njemu, ne znam zaista šta mu je ovo trebalo da tako ne pazi", rekao nam je poznanik.

Putovao, lovio, provodio se

A. G. je, kako se može videti na društvenim mrežama, izdavao vikendice kod Bezdana i Bačkog Monoštora.

On je ostavljao oglase na društvenim mrežama povodom toga, a inače je radio u Beču.

Često objavljuje slike iz ribolova, ali i sa lovačkom puškom pored plena. Mladić često i putuje, a poznanici kađu da je ipak najčešće u Bezdanu i da su mu tu rodbina, prijatelji i devojka.

Tužan oproštaj

Majka se oprostila od dečaka na društvenim mrežama i objavila nekoliko zajedničkih fotografija, dok joj je profilna sliku ostavila potpuno crnu.

U komentarima je samo objasnila svojim prijateljima da joj je poginuo sin i zahvalila se na tome što su joj izjavili saučešće.

- Neka počiva u miru naše sunce - neki su od komentara. Na zajedničkim slikama i prazničnim porodičnim okupljanjima, D. M. je delovao kao srećno i voljeno dete, što su potvrdili i oni koji poznaju njega i njegovi porodicu.

Video: Rekonstrukcija strašne nesreće u Obrenovcu: Vozač sa probnom dozvolom udario dečaka koji je preminuo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA