≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Detalji krvave pucnjave u Zemunu: Ranjen vođa "Zabranjenih" i njegov drug koji je napao žandarma na utakmici

Vreme čitanja: oko 2 min.

Knežević je u javnosti postao poznat u oktobru prošle godine kada je 11. avgusta na tribini u toku utakmice Partizan - AEK Larnaka šutnuo pripadnika Žandarmerije

  • 1

Beogradska policija i dalje traga za dvojicom mladića koji su sinoć oko 22 sati u Zemunu upucali Nemanju Bojovića (39) zvanog Hemija i njegovog prijatelja Nikolu Kneževića (24), saznaje "Telegaraf.rs.

Prema našim informacijama, Knežević je u javnosti postao poznat u oktobru prošle godine kada je 11. avgusta na tribini u toku utakmice Partizan - AEK Larnaka šutnuo pripadnika Žandarmerije. Knežević do sada nije osuđivan.

Kako saznajemo, napadači su sinoć Bojovića i Kneževića sačekali ispred kuće njegove majke u Zemunu. Nakon pitanja "Gde ste?" napadači su u njih isaplili nekoliko hitaca. Bojović je ranjen u butinu, a Knežević u potkolenicu. 

Oni su prevezeni u Urgentni centar gde su nakon ukazane pomoći dali iskaz policiji.

- Tvrdili su da ne znaju ko ih je ranio niti motiv. Rekli su da su napadači imali maske na licu - kaže naš sagovornik blizak istrazi.

Policija je odmah pokrenula akciju "Vihor".

Istragu vodi Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Ko je Hemija?

Nemanja Bojović zvani Hemija koji je sinoć upucan u Zemunu vođa je grupe "Zabranjeni" i važi za naslednika Zemunskog klana, a veoma je, navodno, blizak ozloglašenom i brutalnom škaljarskom klanu.

U akciji hapšenja pripadnika "novog Zemunskog klana", kojim je rukovodio Bojović u oktobru 2008, zaplenjeno je 1,9 kilograma amfetamina i 13,6 grama marihuane.

Bojović je bio osuđen na šest godina zatvora zbog trgovine drogom, pokušaja ubistava, reketiranja, razbojništava. Po izlasku iz zatvora opet je uhapšen, i to u jednom beogradskom kafiću, kada su kod njega pronađeni kokain i spid.

Takođe, poznat je i po tome što je predvodio skandiranje protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića na fudbalskoj utakmici Proleter - Partizan u Novom Sadu u julu 2021. godine.

Amonijak

Njegov otac Goran Bojović Amonijak likvidiran je 1992. godine kao istaknuti član srpskog podzemlja. Važio je za žestokog momka iz Zemuna i istaknutog člana srpskog podzemlja. U njega su '92. iz automobila napadači ispalili kišu metaka dok je bio u svom mercedesu, potom su bacili kašikaru usled čega je nastradao nedužni mladić koji se nalazio u prolazu. Mesec dana kasnije, ubijena su dva njegova najbolja druga rafalima ispaljenim iz crnog golfa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kimi

    18. januar 2023 | 08:12

    Sve znaju a i dalje na slobodi??? Kako to? U USA je ovo za tri doživotne bez pomilovanja...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA