≫ 

"Majka me je pozvala da iznesemo garnituru zbog "Jovana": Saslušan vođa "Zabranjenih" nakon pucnjave u Zemunu

Oni su saslušani u bolnici na okolnosti ranjavanja. U jedan glas su potvrdili da ne znaju ko ih je i zbog čega ranio

  • 1

Vođa navijača "Zabranjeni" Nemanja Bojović zvani Hemija (39) i njegov prijatelj Nikola Knežević (24) upucani su u noge sinoć u Zemunu ispred kuće Bojovićeve majke, saznaje "Telegaraf.rs".

Njima su konstatovane teške telesne povrede, ali ne opasne po život.

Prema našim saznanjima, istragu vodi Više javno tužilaštvo u Beogradu. Oni su saslušani u bolnici na okolnosti ranjavanja. U jedan glas su potvrdili da ne znaju ko ih je i zbog čega ranio.

- Bojović je rekao da je čuo da ga jedan napadač pita "Gde ste". Zatim je izvadio pištolj i pucao. Tvrdi da mu lice nije video jer je bio maskiran- rekao je naš izvor blizak slučaju.

Kako "Telegaraf.rs" saznaje, Bojović je rekao da je "sinoć oko 22 sata sa drugom došao kod majke jer su imali dogovor da iznesu nameštaj kako bi prostoriju spremili za slavu Sveti Jovan". On je tvrdio da mu niko do sada nije pretio.

Prema našim informacijama, Knežević je u javnosti postao poznat u oktobru prošle godine kada je 11. avgusta na tribini u toku utakmice Partizan - AEK Larnaka šutnuo pripadnika Žandarmerije. Knežević do sada nije osuđivan.

Ko je Bojović?

Nemanja Bojović zvani Hemija koji je sinoć upucan u Zemunu vođa je grupe "Zabranjeni" i važi za naslednika Zemunskog klana, a veoma je, navodno, blizak ozloglašenom i brutalnom škaljarskom klanu.

U akciji hapšenja pripadnika "novog Zemunskog klana", kojim je rukovodio Bojović u oktobru 2008, zaplenjeno je 1,9 kilograma amfetamina i 13,6 grama marihuane.

Bojović je bio osuđen na šest godina zatvora zbog trgovine drogom, pokušaja ubistava, reketiranja, razbojništava. Po izlasku iz zatvora opet je uhapšen, i to u jednom beogradskom kafiću, kada su kod njega pronađeni kokain i spid.

Takođe, poznat je i po tome što je predvodio skandiranje protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića na fudbalskoj utakmici Proleter - Partizan u Novom Sadu u julu 2021. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA