≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Policija češlja Zemun zbog sačekuše: "Hemija" sav krvav uleto u stan kod komšinice i trazio pomoć

Vreme čitanja: oko 2 min.

Bojović i Knežević su došli kod Hemijine majke kako bi joj pomogli oko pripreme prostorije za slavu "Sveti Jovan"

  • 0
Pucnjava u Zemunu Foto: Telegraf.rs

Policija i dalje traga za dvojicom mladića koji su preksinoć oko 22 sati u Zemunu upucali Nemanju Bojovića (39) zvanog Hemija i njegovog prijatelja Nikolu Kneževića (24).

Bojović je bio šest godina na robiji, dok je Knežević hapšen prošle godine zbog napada na pripadnika Žandarmerije, ali nije osuđivan.

Hemija, Nemanja Bojović Foto: Facebook

Hemiju je policija označila kao, navodnog, vođu navijače grupe Partizana "Zabranjeni" i veruje se da je navijački sukob i motiv ove pucnjave.

- Bojović i Knežević su ranjeni u noge. Policija je obavila razgovor sa njima koji su rekli da su im prišla dvojica napadača i pitala ih "Gde ste", a zatim zapucali. Nisu ih prepoznali jer su bili maskirani- kaže naš sagovornik blizak slučaju i dodaje da se na kući ispred koje se dogodila pucnjava nalaze dve sigurnosne kamere od kojih jedna gleda na mesto ranjavanja.

Kako "Telegraf.rs" saznaje, Bojović je sav krvav nakon ranjavanja pozvonio kod komšinice i tražio da ga primi u stan što je ona i učinila. Njegova komšinica će takođe biti saslušana u sklopu istrage.

Inače, Bojović i Knežević su došli kod Hemijine majke kako bi joj pomogli oko pripreme prostorije za slavu "Sveti Jovan".

Istragu vodi Više javno tužilaštvo u Beogradu koje je od policije

Ko je Hemija

Hemija, Nemanja Bojović Foto: Facebook

Nemanja Bojović zvani Hemija koji je sinoć upucan u Zemunu vođa je grupe "Zabranjeni" i važi za naslednika Zemunskog klana, a veoma je, navodno, blizak ozloglašenom i brutalnom škaljarskom klanu.

U akciji hapšenja pripadnika "novog Zemunskog klana", kojim je rukovodio Bojović u oktobru 2008, zaplenjeno je 1,9 kilograma amfetamina i 13,6 grama marihuane.

Bojović je bio osuđen na šest godina zatvora zbog trgovine drogom, pokušaja ubistava, reketiranja, razbojništava. Po izlasku iz zatvora opet je uhapšen, i to u jednom beogradskom kafiću, kada su kod njega pronađeni kokain i spid.

Takođe, poznat je i po tome što je predvodio skandiranje protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića na fudbalskoj utakmici Proleter - Partizan u Novom Sadu u julu 2021. godine.

Njegov otac Goran Bojović zvani Amonijak ubijen je 1992. godine kad je Nemanja imao samo sedam godina. Posle njega izgubio je prijatelja i sa severne tribine, vođu navijača Crvene zvezda Velibora Dunjića, sa kojim je objavljivao i slike na društvenim mrežama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA