≫ 

Potera za ubicom sestara sa Bežanije: Postoje 3 velika traga koja mogu otkriti onog ko ih je likvidirao

Na glavi jedne žene bilo tragova krvi, a bila joj je prekrivena jastukom

  • 1

Policija u Beogradu na nogama je već 20 sati u potrazi za osobom koja je, najverovatnije, pre 10 dana ubila dve sestre u stanu na Bežanijskoj kosi.

Jeziv zločin otkrio je upravnik koji je otvorio vrata njihovog stana i zatekao beživotna tela.

U četvorospratnici na Bežanijskoj kosi u Ulici Marka Pola juče oko 13 časova pronađena su dva beživotna tela J.Đ. (76) i G.Đ. (78), a očekuje se da će obdukcija njihova započeti danas.

Tačan način na koji su ubijene biće poznat tek nakon obdukcije i toksikološkog nalaza.

Proveravaju se snimci sa kamera, njihovi mobilni telefoni, a policija je izuzela pojedine DNK-a tragove iz stana.

Komšije su policiji rekle da su videle, njima nepoznate osobe, koje su dolazile u stan kod sestara, ali da ništa nisu čuli. Tvrde da ih od 6. januara niko nije ni video žive. Njihovi telefoni prestali su da zvone dva dana kasnije.

Nezvanično, na glavi jedne žene bilo je kapljica krvi, a preko jastuk. Krvi je bilo i u stanu, ali ne i premetačine. Policija sumnja da su nesrećene žene poznavale osobu koju su pustile u stan jer vrata ni brava nisu oštećena. Zanimljivo je i to što je stan bio zaključan, a ubica je pobegao sa ključem.

Ovaj slučaj jako podseća na ubistvo Ivane K. (26) na Zvezdari. Za Jetmirom G. (24) raspisana je međunarodna poternica koji je osumnjičen za zločin. Sumnja se da ju je udavio, pa zaključao u stanu i pobegao.

Strah

Dan kasnije u zgradi u Ulici Marka Pola na Bežanijskoj kosi zavladao je strah među stanarima. O tome zašto bi neko ubio dve starice ništa ne znaju. Kako samo tvrde nisu bile u svađi sa rođacima, niti su dobijale pretnje.

J.Đ., koja je u ovoj zgradi prema rečima stanovnika živela 30 godina bila je veoma dobra komšinica, a do pre dve godine živela je sa mužem koji je preminuo. Kako nam je rekla Jelica, njena najbliža komšinica, ona je alarmirala da se stan obije jer se nisu čule oko desetak dana.

- Nedelju dana smo pričali o tome šta joj je, nismo znali. Policija je rekla da nemaju prava da razvaljuju, možemo samo mi sa dva svedoka, ali niko nije hteo. Ja sam nju videla poslednji put 6. januara, donela mi je pitu bundevaru jer sam imala goste. Nismo bile često zajedno ali smo razmenjivale kolače. Posle toga 2-3 dana se nismo čule. 10. januara sam je opet zvala i nije se javljala, posle toga opet i na kraju su svi njeni telefoni bili gluvi. Posle toga je iscurela baterija i tada sam počela da alarmiram. Neki kažu otputovala je, ali ja sam imala crnu slutnju - navodi Jelica za naš portal.

Kako dodaje, sumnja se da je u pitanju dvostruko ubistvo i kaže da ima pojedina saznanja o tome ko je preminuloj ženi ulazio u stan.

- Došla je policija i imali smo šta da vidimo. Sestra živi sa njom 5 godina, a kažu da je stravična scena bila u pitanju. Ona je bila depresivna i mislila sam da je prekratila sestri i sebi, ali nikako ne bih pomislila na dvostruko ubistvo - objašnjava utučena komšinica.

Drugi komšija napomenuo je da nije bio toliko blizak sa preminulom, ali kada god bi je sreo ona je bila nasmejana i fina. Potvrdio je da joj je muž preminuo pre 2 godine i da dece nisu imali.

- Nisam čuo za njenu sestru, ali bila je divna žena. Nije bilo boljih ljudi od nje i njenog muža - kaže komšija.

Istragu vidi Više javno tužilaštvo u Beogradu i Treće odeljenje beogradske policije UKP.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nečuveno!

    22. januar 2023 | 12:11

    Ajde sad sve detaljno napisite da ubica ima vremena da pobegne kao za onaj slucaj sa Zvezdare...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA