≫ 

Jovan ubio invalida, pa ga osudili na 15 godina robije: Prvostepena presuda suda u Negotinu

Obdukcionim nalazom je utvrđeno da je optuženi šutirao Đorđevića maltene do smrti, nanevši mu višestruke povrede glave i lica, tolike da je bio neprepoznatljiv

  • 0
forenzika, forenzičari, uviđaj, istraga, policija, hornika, policija, inspektori, ubistvo

Foto: Shutterstock

Krivično veće Višeg suda u Negotinu, kom je predsedavao sudija Dušan Caranović, osudilo je prvostepenom presudom Jovana Prvulovića (19) na kaznu zatvora od 15 godina zbog teškog ubistva Ivana Đorđevića (29) iz Samarinovca kod Negotina, 10. novembra 2021. u dvorištu negotinske OŠ "Branko Radičević".

Sud je prihvatio pravnu kvalifikaciju Višeg javnog tužilaštva u Negotinu koje je nedavno preinačilo optužnicu u teško ubistvo iz bezobzirne osvete.

Obdukcionim nalazom je utvrđeno da je optuženi šutirao Đorđevića maltene do smrti, nanevši mu višestruke povrede glave i lica, tolike da je bio neprepoznatljiv.

Odbukcijom je konstantovan i prelom vratnih pršljenova. Nesrećnog mladića, koji je od rođenja bolovao od cerebralne paralize, otežano je hodao i govorio, ostavio je u dvorištu škole, u lokvi krvi, a Hitnu službu je, navode u Višem javnom tužilaštvu, pozvao tek na nagovor drugova, skoro sat vremena kasnije. Nažalost, Ivanu nije bilo spasa. Pored tela ubijenog Đorđevića pronađen je i pokojnikov nož, vojni borbeni sa oštricom od 18 centimetara i nazubljenom ivicom, kojim je, kako su tvrdili i Prvulović i njegov branilac, pokušao da povredi optuženog u predelu stomaka i grudi.

Tek punoletni mladić, utvrđeno je na suđenju, dugovao je pokojnom Ivanu navodno 10.000 dinara, zbog čega ga je više puta opominjao, ali se on na to nije obazirao. Pristao je da se vide, rekao je na sudu, tek kada mu je Đorđević navodno vređao majku i pretio da će je ubiti. Našli su se u dvorištu škole, a iako je ovo mesto bilo pokriveno video-nadzorom, kasnije je utvrđeno da kamere nisu radile.

(Telegraf.rs, Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA