≫ 

Lovac (58) iz Pirota koji je ranio dečaka (14) braniće se sa slobode: Dete na intenzivnoj nezi

U Osnovnom sudu u Pirotu rečeno je Telegrafu da osumnjičenom lovcu nije određen pritvor, ali da mu je izrečena druga mera koja bi trebalo da obezbedi da ne utiče na svedoke

  • 1
Lovačka puška, dete bolnca Foto-ilustracija: Profimedia/Wavebreak, Freeimages.com/Mark woodward

Lovac D.I. (58) iz Pirota, koji je bio uhapšen je zbog sumnje da je 8. januara u lovu ranio trinaestogodišnjeg dečaka, posle saslušanja u Osnovnom javnom tužilaštvu u Pirotu pušten je da se u daljem toku postupka brani sa slobode jer Osnovni sud u ovom gradu nije prihvatio predlog tužilaštva da mu se odredi pritvor.

D.I. je uhapšen dan nakon incidenta u lovu i određeno mu je zadržavanje do 48 časova zbog sumnje da je počinio teško delo protiv opšte sigurnosti i izazivanje opšte opasnosti, nakon čega je u pomenutom roku priveden u OJT Pirot na saslušanje. Nakon saslušanja pušten je da se brani sa slobode.

U Osnovnom sudu u Pirotu rečeno je Telegrafu da osumnjičenom lovcu nije određen pritvor, ali da mu je izrečena druga mera koja bi trebalo da obezbedi da ne utiče na svedoke.

„Rešenjem Osnovnog suda osumnjičenom je određena zabrana prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa svedocima, pri čemu je osumnjičenom zabranjeno prilaženje svedocima na 50 metara od njih i bliže. Osumnjičeni je upozoren da se prema njemu može odrediti teža mera ako prekrši izrečenu zabranu prilaženja, sastajanja i komuniciranja, te je određeno da će mera zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja trajati dok za to postoji potreba, a najduže do pravnosnažnosti presude, odnosno do upućivanja osumnjičenog na izdržavanje krivične sankcije koja se sastoji u lišenju slobode, s tim što je sud dužan da svaka tri meseca ispita da li je trajanje mere opravdano. Kontrolu primene mere zabrana prilaženja, sastajanja i komuniciranja, vrši Policijska uprava Pirot, izjavila je portparol Osnovnog suda u Pirotu Miljana Veljković.

Ona je kazala da se tužilaštvo nije žaillo na odluku o odbijanju predloga za pritvor.

Četrnaestogodišnji dečak je 8. januara bio u lovu sa ocem, a ranjen je u ataru sela Vlasi kod Pirota, najverovatnije hicem iz sačmare.

Prema prethodnim navodima niškog Univerzitetskog kliničkog centra dečak je zadobio prostrelnu ranu u predelu butine i bedrene kosti i povredu glave, grudnog koša i abdomena.

Prostrelne rane koje je zadobio prvo su zbrinute u bolnici u Pirotu nakon čega je prebačen u UKC gde je zbog povreda grudnog koša, od strane grudnog hirurga urađena torako- drenaža, a potom su, iste večeri sanirane operativno i neurohirurške povrede glave.

Zbog specifičnosti povreda i lekara određenih specijalnosti koje UKC Niš nema, a koje su bile neophodne za dalje lečenje, nakon ponovne celokupne dijagnostike i konzilijarnog sagledavanja timova specijalista niškog Univerzitetskog kliničkog centra, doneta je odluka da se dečak prebaci na dalje lečenje u UKC Srbije. Nakon operacije u Kliničkom centru Srbije, dečak je 17. januara vraćen u UKC Niš na dalje lečenje.

On se i dalje nalazi na lečenju u intenzivnoj nezi, a njegovo trenutno stanje je stabilno.

(Telegaraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA