"Kazna mi ne znači, moje dete nema oca": Bolne reči supruge pekara nakon presude staklorescu koji ga je ubio

"Dobro je da kazna nije smanjena, bilo bi porazno"

  • 0
Filip Gavranovic, Nikola Ostojic, Resavska, ubistvo Foto: Telegraf, Facebook/Gavranovic Filip

Filipa Gavranovića, stakloresca iz Resavske ulice, Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na kaznu zatvora od 30 godina zbog teškog ubistva komšije pekara Nikole Ostojića, u novembru 2017. godine, nakon čega je njegovo telo sakrio u svojoj staklorezačkoj radnji. Supruga ubijenog Nikole, Vera Ostojić za Telegraf.rs tim povodom kaže da bi bila mirnija da je dobio doživotnu, ali "da joj to ništa ne znači, jer je njeno dete ostalo bez oca, a ona bez muža".

"Nemam više šta da kažem, već sam sve rekla... Mogu samo da ponovim isto. Da je dobio doživotnu kaznu zatvora bila bih mirnija, ali meni to ništa ne znači jer je moj suprug mrtav, otac našeg deteta... Sve je dugo trajalo zbog korone i cele situacije tada. Bilo je mučno sve ovo za celu familiju. Dobro je da kazna nije smanjena, bilo bi porazno", rekla je Vera Ostojić i dodala: "Brinem o detetu, njegovoj školi, nekad puknem... ali idem dalje".

Inače, prema optužnici staklorezac Filip Gavranović usmrtio je prijatelja pekara Nikolu Ostojića, pre skoro pet godina u radnji u Resavskoj ulici, a zatim iz njegove torbe uzeo 2.000 evra i taj novac odneo Luki Žižiću vlasniku kafića "Ritual" jer mu je dugovao.

Tokom istrage na osnovu serijskog broja novčanica policija je došla do saznanja da je novac mog supruga Nikole nakon ubistva završio kod Luke Žižića. Žižić je bio prijatelj Filipove bivše supruge i dugovao mu je taj novac.

Podsetimo, Nikola Ostojić ubijen je 3. novembra 2017. godine, a njegovo telo pronađeno je posle tri dana intenzivne potrage u staklorezačkoj radi njegovog najboljeg prijatelja, Filipa Gavranovića, koji se inače danima pravio da traga za drugom.

Gavranović je, kada je Ostojićeva supruga prijavila njegov nestanak, danima sa njom tražio Nikolu po gradu, bio uz njegovu suprugu i decu i pravio se da ništa ne zna. A onda je Nikolino telo pronađeno u njegovom lokalu koji se nalazi tačno preko puta Ostojićeve pekare u Resavskoj ulici u Beogradu.

Presuda

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio stakloresca iz Resavske ulice Filipa Gavranovića na kaznu zatvora od 30 godina zbog teškog ubistva komšije pekara Nikole Ostojića, u novembru 2017. godine, nakon čega je njegovo telo sakrio u svojoj staklorezačkoj radnji.

Drugostepeni sud je odbio sve žalbe kao neosnovane i potvrdio prvostepenu presudu Višeg suda u Beorgadu, objavljeno je na sajtu ovog suda. Po nalaženju Apelacionog suda prvostepeni sud je pravilno od olakšavajućih okolnosti na strani okrivljenog uzeo u obzir činjenicu njegovog ranijeg života. Od otežavajućih okolnosti sud je imao u vidu da je lišio života svog dugogodišnjeg prijatelja, da je pritom iskazao veliku upornost o čemu svedoči brojnost povreda koje su nanete Ostojiću, zatim njegovo ponašanje i držanje nakon izvršenog krivičnog dela, pošto je danima nakon kritičnog događaja učestvovao u potrazi za oštećenim, da je sutradan upravo iz Ostojićeve pekare pozajmio kofu sa vodom kako bi počistio nered nastao u radnji prethodne večeri i u kojoj se telo nalazilo.


Sud je naložio oduzimanje novca od Gavranovića u iznosu od 4.960 evra, kao i oduzimanje 58.000 dinara. Gavranović je u noći ubistva dug od 2.000 evra vratio Luki Žižiću, koji je ubijen 28. aprila prošle godine u svom kafiću na Novom Beogradu. Gavranović je bio pravosnažno osuđen u junu 2021. godine na 30 godina zatvora zbog teškog ubistva, ali je tu presudu u oktobru ukinuo Vrhovni kasacioni sud odlučujući po zahtevu za zaštitu zakonitosti, zbog nepropisno sastavljenih sudskih veća koja su donela presude i u prvostepenom i u drugostepenom postupku. Na početku suđenja u julu 2018. godine Gavranović je priznao da je ubio Ostojića, tvrdeći da je to bilo u samoodbrani, a naveo je i da se kaje zbog svega što se dogodilo.

Gavranović je osuđen jer je 3. novembra 2017. godine uveče, u svojoj staklorezačkoj radnji, pijan, iz koristoljublja ubio Ostojića, sa kojim se intenzivno družio duže vreme i od njega pozajmljivao novac, a takođe je znao i da Ostojić sakuplja i poseduje novac za finalnu realizaciju otkupa poslovnog prostora u kojem se nalazi njegova pekara. Oni su prethodno tog dana sedeli zajedno u kafiću i pili alkohol, a potom su otišli do staklorezačke radnje.

Dok su boravili u staklorezačkoj radnji, Gavranović je Ostojiću naneo najmanje 26 udaraca čekićem po glavi, usled kojih je preminuo, navodi optužba. Njegovo telo je ostavio u paravanom odvojenom delu radnje i potom se našao sa ženom I.S. koja je prethodno telefonom insistirala da iste večeri vrati dug Žižiću od 2.000 evra. Potom se vratio se do svoje radnje, uzeo Ostojićevu torbicu izdvojio deo novca koji je poneo sa sobom, a torbicu i deo novca i ličnih stvari ostavio u fioci i ponovo se našao sa I.S, koja ga je i dalje čekala u kolima kada joj je pokazao rukama novac u iznosu od 1.800 evra. U torbici se nalazilo oko 5.000 evra. Ostatak novca, torbica i telo ubijenog su pronađeni prilikom pretresa staklorezačke radnje 6 i 7. novembra 2017. godine.

Video: Snimak ubistva Luke Žižića: Ubica prišao do stola i ispalio nekoliko hitaca direktno u njega

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA