Srđan Lalić danas odgovara na pitanja Miloša Budimira: Nastavlja se suđenje ozloglašenom klanu Veljka Belivuka

Klanu se na teret stavlja sedam ubistava, silovanje, otmica, posedovanje i stavljanje u promet oružja i droge

  • 0
Veljko Belivuk, Marko Miljković, Srđan Lalić suđenje Foto-kolaž: Nikola Tomić, TV Pink

Suđenje Veljku Belivuku i njegovom klanu trebalo bi da se nastavi danas u Specijalnom sudu, a okrivljeni svedok u procesu - Srđan Lalić odgovaraće na pitanja Miloša Budimira, visoko pozicioniranog pripadnika ove kriminalne grupe. 

Klanu se na teret stavlja sedam ubistava, silovanje, otmica, posedovanje i stavljanje u promet oružja i droge. 

Tri pripadnika klana, gore pomenuti Srđan Lalić, potom Nikola Spasojević i Bojan Hrvatin sklopili su sporazum sa Tužilaštvom za organizovanim kriminalom u zamenu za manju zatvorsku kaznu.

Suđenje je počelo 17. oktobra, a od tada je iz pritvora pušteno 5 pripadnika klana, Miloš Lukić Selak, Vlado Georgijev, Filip Ivanovski , Boris Karapandžić i Mijat Simeunović.

Belivuk i Miljković Foto: Pink

Lalić, koji je dobio 18 godina, tokom svedočenja je otkrio jezive detalje ubistava, što možete pročitati na OVOM linku, koji su obuhvaćeni optužnicom, a to su Nikola Mitić, Goran Mihajlović, Milan Ljepoja, Zdravko Radojević, Goran Veličković Goksi, Aleksandar Gligorijević Puki i Lazar Vukićević, a više detalja o tome pročitajte OVDE. 

On je na 100 strana opisao sve zločine, a naveo i detalje saradnje sa Radojem Zvicerom, "kavačkim" klanom, opisao ubistva koja su van optužnice, među kojima su ubistva "škaljaraca" u Atini, potom opisao je celu šemu funkcionisanja grupe, kako su prali pare, otkrio sve o aplikaciji "Skaj", potom je rasvetlio likvidaciju Miljkovićevog kuma Mirka Kojića Koje, investitora sa Zvezdare, a opisao je i ubistvo i nestanak dvojice vlasnika "Pink taksija" Teodora Gaćeše i Miroslava Rankovića.

Radoje Zvicer Foto: Vijesti, Radoje Zvicer

Njegova saznanja bila su i u vezi sa ubistvom na šinama na kojima je likvidiran Vlastimir Milošević, potom pričao je i o ubistvu Kiće Markovića, te Aleksandru Šarcu.

Takođe je ispričao i na koji način su likvidirani Mile Radulović Kapetan, Adis Spahić i Damir Hodžić, Aleksandar Šarac, Miloš Perunčević i Rista Kapetan.

Lalić je govorio i o otmici i silovanju mladića I. S., ali i o tome kako je izgledala šema za rasturanje droge.

Sve o Belivuku, suđenju i klanu pročitajte OVDE.

Video: U Belivukovoj kući pronađena mašina za mlevenje, potvrđeni tragovi DNK različitih žrtava

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA